tisdag, december 18, 2007
Segern är vår !!!
För ungefär tre år sedan var vi många i CUF som stod på barrikaderna och visade på att byggnad agerade fel. I dag fick vi rätt. Detta avskräcker ändå inte LO-bossen Wanja Lundby-Wedin från att komma med kommentarer som gör en mörkrädd. I kvällens Aktuellt säger Wanja att "domen går att tolka på lite olika vis". Nej Wanja, domen är solklar, dina lakejer har begått mycket grova fel och har för detta fått bannor. Vidare säger Wanja något i stil med att domen på de stora punkterna är en seger för det svenska facket. Det skulle jag inte tro.
Frågan är nu vad som ska hända framöver. Det rimliga är nog att företrädare för Laval och arbetarna på det samma stämmer Byggnadsarbetarfacket på ganska rejäla belopp och att vi därefter kan lämna historien bakom oss med en seger för oss som tror på frihet.
Ni akn läsa mer om det hela här, här, här, här, här och här
måndag, december 17, 2007
Tilt hos Tilly

söndag, december 16, 2007
Ett tips i julstöket
fredag, december 14, 2007
Lata soffliggare
söndag, december 09, 2007
Mugabes utfall
lördag, december 01, 2007
Ett första steg kan vara att sälja ut SVT1 på den fria marknaden och smalna av svt2 något och dessutom slå ihop SRs alla kanaler till en public service-kanal. Licensfinansiering måste också ses över.
torsdag, november 29, 2007
Kulturpolitik
söndag, november 25, 2007
Sossarna och företagarna
1. Vi har alltid tyck om företagarna och våra förslag gynnar dem.
2. Det är helt ok att bli rik, bara man inte blir det på vård, omsorg eller skola.
Det ter sig lite konstigt att ett parti som har som ideologisk utgångspunkt den självklara konflikten mellan arbetare och företagare, kapital och proletär och arbetstagare och arbetsgivare kan komma fram till en sådan ståndpunkt. Antingen har man övergivit socialismen till förmån för opportunismen eller så har man övergivit "arbetarna" och den ideologiska kampen. Mitt stalltips är dock att det är opportunismen som spelar in. Det är faktiskt nästan lite komiskt att se hur fackpampar, överviktiga av gåslever sitter och försöker lära sig om livet som företagare.
Dessutom tycker jag även att det är lite roligt att de säger att man gärna få bli rik bara man inte blir rik på en affärside som inbegriper mänsklig kontakt och omsorg. Där finns fortfarande gott om tabun. Men om nu företagande är något gott, varför inte använda det som är gott för vård och omsorg?
söndag, oktober 28, 2007
Vad Alliansen gör för fel
Först och främst tror jag att det definitivt finns utrymme för att resonera lite kring opinionsläget. Jag tror inte en sekund på att Reinfeldt eller Per Schlingman inte är enormt skakiga. Det finns ingen statsminister som kopplar av och är lugn i ett underläge på ungeför 15-16 procent-enheter. Det viktigt nu är att inte bortförklara opinionsläget med att det är naturligt med tanke på de åtgärdet som vidtagits. Det finns inget i opinionssiffrorna som är naturligt. Om Alliansen ska ha en blekaste chans att vinna även nästa val måste man arbeta med följande punkter:
- Media: Alliansen har varit enormt passiv mot media. Inga direkta utspel och när väl utspelen kommer tar man aldrig upp bollen utan låter oppositionen ta den och göra den till sin egen. Att SVT, Aftonbladet och andra medier i Sverige totalt förlorat sitt förtroende genom sitt ständiga fjäskande för oppositionen hör egentligen inte hit. Regeringens partier måste snabbt hitta en mediastrategi och se till att sätta dagordningen annars är det kört.
- Verklighetsbeskrivningen: Varför slår ni på de sjuka? Varför ska en förtidspensionerad människa behöva leva på 70 % av sin tidigare inkomst? Varför ska inte landets medborgare få gå in gratis på landets museum? Den typen av frågor kommer ständigt och återkommer gång på gång. Frågorna är utifrån den rådande verklighetsbeskrivningen säkert väldigt berättigade. Det gäller för alliansen att ändra den rådande beskrivningen av verkligheten. Berättigade frågor är istället: Vad har våra val för konsekvenser på livet? Är det rimligt att vi tjänar lika mycket pengar på att inte göra någonting som att arbeta? Är det inte rimligt att man efter en tids arbetslöshet måste skära ner på sina fasta kostnader för att anpassa sig till det nya livet? Sverige har i många år styrts av en föreställning om att staten är den yttersta garanten för att våra livspussel ska gå ihop. Då är det inte så konstigt att det är de som styr staten som står i skottgluggen när inriktningen ändras. Var i debatten finns resonemanget om att det är vi själva som utformar våre liv och har all möjlighet att göra vad vi vill i våra liv men att staten aldrig kan garantera samma standard i alla tider. Det måste vara upp till var och en var man lägger tyngpunkten.
Jag tror att Alliansen måste jobba med de punkterna om nästa val ska vinnas
tisdag, augusti 14, 2007
Platt skatt igen
Snart är det som sagt dags för Centerpartiets riksstämma. Det ska bli riktigt riktigt spännande och Centerpartiet har all chans i världen att visa att vi är det progressiva liberala alternativet i svesk politik. Vi har chansen att visa att vi tänker gå till val på en rejält liberal agenda som på allvar gör upp med den svenska politiska paradigmen. Platt skatt är ett perfekt steg i den riktningen. Med en platt skatt på mellan 20 och 25 % i ett första steg tar vi ett stort steg i rätt riktning. Det är inte alls omöjligt att genomföra och bör vara varje serösa liberals mest prioriterade mål att geomföra. Uppföljer kommer snart
onsdag, augusti 01, 2007
Sommar
lördag, juli 14, 2007
Avundsjukan
måndag, juli 02, 2007
På väg mot grundtrygghet
söndag, juli 01, 2007
Spännande, Portugal
- Slipa på EU-fördraget
- Skapa relationer med Afrika
- Fortsätta med Turkiets medlemskapsförhandlingar
- Hålla ett toppmöte och stärka relationerna med Brasilien
Alla dessa frågor är spännande och också nödvändiga. Att EU-fördraget skall ytterligare slipas är naturligtvis en självklarhet. När toppmötet träffades i midsommarhelgen var det ett ramverk som spikades och regler för den kommande så kallade regeringskonferensen som mer i detalj ska ta fram ett förslag till fördrag. Om Portugal sköter detta snyggt kan ett förslag säkert vara klart för jul så att ratificeringsprocessen kan börja.
Relationerna med Afrika är desto mer kontroversiella eftersom en del medlemmar i den afrikanska unionen har svårt för det där med mänskliga rättigheter och demokrati. Jag tänker närmast på Zimbabwe. Jag anser att ett krav från EU-länderna i så fall måste vara att Robert Mugabe inte finns med runt bordet vid förhandlingarna.
Det området jag personligen tycker är mest spännande är förhandlingarna med Brasilien. Brasilien är ett land som för tillfället uppvisar fina tillväxtsiffror och som faktiskt genomför en del bra reformer för att öka handeln. Till skillnad från de kommunistiska grannländerna där det mesta går bakåt är Brasilien mer i framkant. Deras president Lula da Silva är en före detta vänsteraktivist som med tiden blivit en allt mer moderat socialdemokrat som genomför reformer som är till gagn för de fria marknaden. Om da Silva fortsätter på denna banan kommer både han och Brasilien att bli belönade genom en stark ekonomisk tillväxt. Varningstecken finns dock för Brasilien. I bakgrunden av da Silva skymtar en del marxister och trotskyster som inte är helt nöjda med den förda kursen och hellre skulle vilja se en modell à la Venezuela. Det blir hur som helst mycket spännande.
Jag tror att det är positivt att ett land från västra Europa återigen får ordförandeklubban i sin hand för att föra in nya perspektiv i debatten. Jag väntar med spänd förväntan på resultatet av ordförandeskapet.
söndag, juni 24, 2007
Tärningen är kastad

Sommarpratare
söndag, juni 17, 2007
Kommentarer från blt.se
"Inte bra,sånt måste man ju kolla innan man åtar sig uppgifter för sina väljare och anser sig seriös.Men detta är ju en fingervisning till väljarna hur illa de står till med centern i Ronneby dvs. deras hitills största fråga är felplacerade (enligt dom) några soptunnor vid Risanäs skola. Mamma Mu"
För det första säger ju namnet "mamma mu" det mesta om människans omdöme. När jag åtog mig uppdragen var det oktober 2006. När jag fick semestervikariatet var det mars 2007. Jag har alltså åtagit mig uppdragen långt innan jag fick reda på vikariatet. Dessutom är det ett tilfälligt vikariet och jag vet inte vad som händer sedan.
"Att slarviga politiker kickas,sådana vill ju folk inte ha. Kirsten"
Ja du kirsten. Det finns antaligen en anledning till att du aldrig givit dig in i politiken. På vilket vis jag kickas kan jag inte riktigt förstå. Jag kommer med hänvisning till kommunallagen att begära mitt entledigande.
"Bara varit med på ett möte sedan valet ? var väl för tur centern slapp en sådan person som inte är delaktig i kommunens arbete. Percy"
Jag vet antaligen rätt mycket mer om Ronneby kommun än vad Percy gör. Jag har endast deltagit i ett möte efter flytten men ungefär 10 stycken efter valet. Du får gärna läsa
vad som står i texten innan du citerar Percy
"ta uppdrag då man vet att man har lite tid.Självklart blir ens politiska arbete därefter.Hoppas Svanberg har så mycket moral att han betalar tillbaka de arvoden han erhållit då hans arbete ej kan klassas som fullgott. Klykan"
Om klykan hade läst på den kommunala arvodesförfattningen (det har han naturligtvis inte orkat göra) så hade han sett att man får arvode för tjänstgjord tid och inte för en minut mer. Vad gäller min arbetsinsats är den nog bra mycket högre än din klykan.
" vad har en 22-åring i kommunpolitiken att göra och som dessutom studerar och lägger ner sin mesta del utav de samt är med i en massa andra förbund mm. Oansvarigt Centern att ha med en person som bevisligen varken har kunskap eller tid för kommunala uppdrag R-By bo"
Ja du R-By bo. Enligt dig är det alltså bara sjukpensionerade och arbetslösa som kan ta uppdrag.
Samtliga av dessa kommentarer skvallarar en hel del om hur det står till med intellektet i dagens Sverige.
lördag, juni 16, 2007
Skrota spelmonopolet
tisdag, juni 12, 2007
Ökade klyftor tack
" De rika har blivit för rika, då spelar det ingen roll att de fattiga också har blivit rikare. Det är viktigast nu är att få de rika att blir mindre rika"
Det kan ju låta rimligt för det socialistiska människa som på något vis tror att all välfärd är en konstant massa som måste fördelas. För oss som inte har den naiva synen uppstår genast frågan: Var finns problemet? Är det ett problem att människor har blivit rika? Knappast, att människor har lyckats använda slit och goda idéer för att förverkliga sina drömmar och därmed blivit rika på kuppen är allt annat än ett problem. Jantelagen är stark i Sverige fortfarande och det krävs åtskilliga år av liberalt styre för att den skall skrotas.
Är det ett problem att fattiga inte blir rikare i samma takt som de rika? Nej, knappast och detta påminner mig om ett uttalande från en av mina politiska förbilder; Margret Thatcher som sade något i stil med
"Ni socialister skulle gärna se de fattiga fattigare bara de rika blev mindre rika"
Det ligger mycket i det Thatcher säger. Klyftor i sig kan aldrig vara ett problem. Ett problem blir det först om de fattiga blir fattigare och det har de verkligen inte blivit i Sverige. Om jag får en löneökning på 1000 kronor i månaden struntar jag ganska blankt i om min chef får 10 000 eller 20 000 mer i månaden, bara jag också får det bättre. Dessutom får vi inte glömma att klyftor med ett annat ord också kallas "utbildningspremie".
måndag, juni 11, 2007
Det var ett tag sedan
Det var en riktigt trevlig helg i Stockholm där jag hade förbundsstyrelsemötet. Nu när jag är förbundsordförande och allt är det lite speciellt. Jag är tämligen säker på att Centerstudenter tämligen snart är det största studentförbundet i Sverige
fredag, juni 01, 2007
Samband?
Uppsats och opinionsmätningar
För övrigt kan man notera i dagens opinionsmätning att socialdemokraterna backar igen. Det börjar alltså bli en trend att s-partiet tappar mark. Det är inte särskilt förvånande. Ett parti som utlovade förändring och förnyelse istället för återställning blev just det sistnämnda. Människor har kunnat önska in väldigt mycket i Sahlins ledarskap, när nu vägen pekas ut kommer de som inte fått sin tolkning inskriven i sosseledarskapet att överge partiet. Dessutom ser vi nu att den borgerliga politiken ger resultat. Den öppna arbetslösheten är strax under 4 % och människor kan äntligen leva på sin lön. Det är i ett sådant läge naturligt att sossarna sakta men säkert förminskas
torsdag, maj 31, 2007
Bush visar vägen
söndag, maj 27, 2007
Riksrevisionens "opartiska" kritik
Egentligen ligger en odemokratisk anda bakom sossarnas kritk mot utförsäljningen. Det är av ideologiska skäl de KU-anmäler regeringen och skäller på oss. Det är lite skrämmande att sossarna anser att den politik vi vann valet på inte är legitim och antagligen är det bara ett led i den segdragna gravölsprocessen som fortgår i sossepartiet. De har ju visat tidigare att de inte gillar oliktänkande. Exempelvis blev en Sverigedemokrat utesluten ur fackförbundet kommunal för att han var Sverigedemokrat. Precis som Fredrick Federley tidigare bloggat om ger detta en fingervisning om hur ett samhälle skulle se ut där sossarna hade egen majoritet; man stöter ut de som inte har samma åsikter. Gud bevare oss väl för det.
Äntligen färdig
torsdag, maj 24, 2007
Allians för Malmö
Public Service
onsdag, maj 23, 2007
Skilda världar
"Att tro att en flagga och en hymn skulle leda till en superstat är uttryck för en förhistorisk syn på det europeiska samarbetet"
Kanske något hon skulle försöka förmedla till de Svenska kollegorna?
tisdag, maj 22, 2007
Vänsterkartellen "kraftsamlar"
EU Hur blir det egentligen med den europeiska unionen. Blir det utträde som v+mp tycker eller ska vi flytta ännu mer makt till EU som s vill. Detta är en synnerligen svår knäckfråga som antagligen inte kommer att kunna lösas. Vänsterpartiet har sagt att för att ingå i en regering krävs att konstitutionen inte beslutas i riksdagen. De kommer inte att få sin vilja igenom. Partier med skilda åsikter av fullkomligt olympiska mått i EU-frågan kommer att misslyckas
Skolpolitiken Miljöpartiet är ett "ganska extremt borgerligt parti som inte på något vis får ha inflytande över skolpolitiken" har en viss Lars Ohly sagt. Det ser inte ut att bli någon lösning där.
Tillväxten Miljöpartiet hatar tillväxt och i deras partiprogram står att de är emot tillväxt. Jag har ganska svårt att se hur sossarna ska kunna regera ihop med dessa.
Ministerposterna Hur blir det med ministerposter för v och mp. Har personligen ganska svårt att se hur s ska kuna sitta i en regering och inte sitta där ensamma. Ska Lars Ohly bli Utrikesminister och Peter Eriksson energiminister? Om ungefär samma styrkeförhållande som idag håller i sig efter valet kommer s att ha 17 ministrar, v 2 och mp2. Snacka om att bli överkörda.
Det finns fler knäckfrågor men dessa måste anses vara de mest centrala.
Opinionen
I söndags presenterades dock en mätning som i allra högsta grad var till min belåtenhet. Jag skulle kunna åberopa denna som bevis på att den borgerliga politiken äntligen börjar ge avkastning. Men eftersom jag tidigare varit en aning skeptiskt faller det. Socialdemokraterna backar hur som helst rejält i mätningen och Centerpartiet får ett stort uppsving. Kanske är det en ny trend vi börjar se. Människor märker hur deras valfrihet alltmer ökat och mer pengar finns kvar i plånboken efter att alla räkningar är betalda. Jag hoppas och tror att det går i den riktningen i opinionen.
måndag, maj 21, 2007
Fantastiskt alltså
"Under min ledning har alla grupper fått det bättre än vid tidpunkten då jag tog över, ni socialister hade hellre sett att de fattiga var fattigare än att de rika också fått det bättre"
Bilder från stämman


Jordbruksminister Eskil Erlandsson frågades ut av undertecknad och Ingrid Lundqvist

Centerstudentpolitik rakt igenom
lördag, maj 19, 2007
Grattis Magnus
fredag, maj 18, 2007
CUF-stämma
torsdag, maj 17, 2007
Det Sverigedemokratiska pusslet läggs på plats

onsdag, maj 16, 2007
Epoken Federley snart slut
Fredrick Federleys ordförandetid började 2002 strax efter valet (extrastämma i Sollentuna vill jag minnas) och slutar nu 2007. Mycket har hänt sedan dess. När Fredrick tillträdde var vi inte det mest spännande förbundet om jag uttrycker det så. Media sket ganska högaktningsfullt i vad vi tyckte och var vi förde debatten. För övrigt förde vi kanske inte så mycket debatt över huvud taget. Fredrick såg till att väcka upp förbundet och ganska snart efter sitt tillträde började han målmedvetet visa prov på politiskt ledarskap. För mig står Fredricks ordförandetid för omrövningar av gamla sanningar, förnyelse och nyfikenhet. Fredrick har vågat föra upp ämnet till debatt på ett sätt få vågar. Det har varit fantastiskt spännande att ha fått vara med i denna spännande utveckling av CUF. Vi har vandrat från halvförvirrade Åsa-Nisse Marxister till tydliga liberaler. CUF har visat att det är här man ska vara om man vill bedriva liberal politik.
Det blir nu spännande att se vilken väg förbundet tar under nästa ordförandes ledning. Jag känner ju både Magnus Andersson och Marie Wickberg som kandiderar till ordförandeposten och det gör att jag är övertygad om att jag kommer att vara trygg i förbundet även framgent. Tack för dessa åren Fredrick och lycka till nästa ordförande (vem det än blir)
måndag, maj 14, 2007
Hotet mot demokratin
Jag tillhör dem sominte direkt har några högre tankar om JFDK (som för övrigt inte vågar stå för sina åsikter) när de skriver insändare, och annonyma inlägg och insändare bör man enligt mig värdera något lägre än de med namn till. Sverige är ett mångkulturellt samälle med många olika människor och kulturer. Men vi är också ett mångpluralistiskt samhälle i fråga om åsikter. Alla har inte samma åsikt. Därför är det viktigt att alla argument och åsikter får genomgå samma granskning. Vilka är JFDK att cencurera vissa åsikter i debatten? JFDK är ett större hot mot demokratin än vad (sd) någonsin kommer att vara.
torsdag, maj 10, 2007
Adjö, Mister Blair
Två reflektioner
2. Kommentarorerna på denna bloggen verkar ha svårt att formulera sig själva. Marker bara text från nyhetssidor och klipper in i min kommentarfunktionen. Det är inte lätt med svenska språket tydligen =)
onsdag, maj 09, 2007
Leve Europa
Ständigt denne Håkan Robertsson
Nu är det dags för Håkan att dra igång igen. Nu anklagar han kallingeskolans rektorer för felen i skolan och påstår att strejkledaren plockar moderatpoäng när han är med i strejken. Jag vet inte vad man ska säga. Tydligt är iallafall att Håkan inte har några problem att skapa uppmärksamhet. Det är tydligen bara s-märkta strejkare som har rätt i att göra strejk och den socialdemokratiska politiken har inte gjort något fel. Ja hur var det med självkritiken.
måndag, maj 07, 2007
Slödder
Färdplan för skattesänkning
Jag har själv flera gånger påketat att ett plattskattsystem vore det bästa för Sverige. I ett första skede kan plattskatten läggas mellan 25 och 30 % för att i andra steg gå ner till 25 % och i ett tredje steg lägga sig vid 20 % eller strax därunder. Det vore det ideala.
söndag, maj 06, 2007
Sossebluffen
lördag, maj 05, 2007
Tankar kring ordförandevalet
Förbundsordförande
tisdag, maj 01, 2007
Förnyelsen som kom av sig
Partiet har inte lärt sig ett dyft att valresultatet och det kommer att bli deras fall. Opinionsmätningarna pekar i dagsläget för en stor övervikt för vänsterblocket. Det är bara bra för oss alliansare. Så länge siffrorna ser ut som de gör ser sossarna ingen anledning att ompröva sin politik och därför kommer ett trött parti med en pigg partiledare att falla på mållinjen 2010.
Annars verkar talen som har ekat över landet idag mest handlat om att häckla regeringen och raljera över alliansens förslag. Före detta statsminister och numera "Brukspatron" Persson skräder inte på orden och kallar regerignen för en näst intill demokratisk katastrof, vad han menar med det har jag ingen aning om men jag anar att det handlar om att sossarna inte sitter vid maktens köttgrytor och det är väl det som bestämmer om vi lever i en demokrati eller ej. Vi har ju alla hört talas om den chockade Marita "Bagdad-bob" Ulvskog som tyckte att den borgerliga valvinsten 1976 kändes som en statskupp.
För övrigt noterar jag att Även andra har festat loss denna dag. Här och här är det fest i massor. Fint gäng att fira en gemensam dag med.
söndag, april 29, 2007
A-kassan ner mot nya höjder
fredag, april 27, 2007
Björn haltar i analysen
torsdag, april 26, 2007
Att se sig själv i sin nästa
Lösningen har man sett i ett nytt parti som egentligen är ett fenomen av den nyss nämnda utvecklingen. En bitterhet kombinerad med en människosyn som hör hemma i betydligt mer auktoritära stater än Sverige skapar grogrund för Sd. Genom att hänvisa till den massmedia de själva misstror, tror de sig kunna skapa acceptans för deras ställningstagande men det kommer aldrig att ske. På min blogg har jag ofta fått frågan hur mycket invandrigen får kosta och hur många som ska behöva bli våldtagna innan jag säger stopp för invandringen. Med denna simpla och avskyvärda argumentation tänker främlingsfientligheten lasta problemen i Sverige på invandrarna istället för systemen. Människor upphör att vara människor för att istället bli brickor i ett rasbiologiskt spel där hatets grisiga spelregler härskar. Det äcklar mig. Det värsta är att dessa grupper kallar sig kristna. Kristendomen står inte för intolerans, hat och bitterhet utan snarare förlåtelse, tolerans och öppenhet. Att se sig själv i sin nästa. Jag kommer aldrig att acceptera en ordning där människovärdet reduceras till en kostnadspost i en arisk resultaträkning. Vad Sverige behöver är mer öppenhet och större tolerans där människor ses som just människor och inte djur som man kan slänga hit och dit hur som helst. Denna motsättning mellan de människor som faktiskt bor på samma planet är fruktansvärd och måste tas på allvar, vi har förut sett att en ignorans av dessa varningssignaler mycket väl kan få hela samhällen att gå under
onsdag, april 25, 2007
EU-Hurra
tisdag, april 24, 2007
Malmström bör väljas till ny ordförande för fp

måndag, april 23, 2007
Franska valet
Lars avgår
Vad gäller efterträdaren sätter jag en slant på att Cecilia Malmström blir nästa partiledare, iallfall hoppas jag det.
För övrigt kan jag nu konstatera att Maud Olofsson är den partiledare som suttit längst när Lars levererar stafettpinnen vidare.
Socialdemokraterna populisterna
"Alla ni som vill befira bara de allra rikaste från förmögenhetsskatt, tuta"
"Alla ni som vill höja skatten med 1500 kronor, tuta"
fredag, april 20, 2007
Insiktsfulla LO
onsdag, april 18, 2007
Bokdebut
Alliansen-Vår tids rättviserörelse
Alliansens arbete på det arbetsmarknadspolitiska området är vår tids största rättvisereform.
tisdag, april 17, 2007
Bloggen slår rekord!
Veteranpolitik? Nej tack

måndag, april 16, 2007
Hot mot demokratin
Nu tvingas Sd ta sig till Danmark för att hålla sitt möte. Till nästa årsmöte för Sd hoppas jag att demokratin fungerar. Vi måste sätta oss ner och diskutera igenom detta.
Äntligen
Populismen personifierad
Miljöpartistisk humor
Vårbudget
söndag, april 15, 2007
Vår i Malmö


Svårtydd mätning
Mona Sahlin: Har precis tillträtt och är ny och fräsch som partiledare. Något spännande att dra sig till antagligen. Att Mona Sahlin under sina åtaliga år i regeringen inte har uträttat någonting har inte kommit fram tillräckligt än
Lars Leijonborg: Det är klart att Lars inte känns som den fräschaste partiledaren av de alla. Spionskandalen skakar säkert honom och han verkar dra iväg på semester så fort det stormar om partiet. Det är inte bra ledaregenskaper. Tror att han måste bytas ut snarast, även om jag som Centerpartist inte ska lägga mig i interna angelägenheter i fp. EU-minister Cecilia Malmström skulle vara toppen som efterträdare.
Media: Det är självklart att media har rapporterat i mycket negativa ordalag kring regeringens förslag. Som Timbro kommit fram till används exempelvis ord som "försämringar" istället för förändringar, som om SVT har ett färdigt svar på vad som är den bästa nivån på A-kassan.
Kritik: Svenska folket vill rikta kritik mot de A-kasseförändringar som skett eftersom de inte trodde att de skulle genomföras trots att Alliansen gick ut med detta i god tid före valet. Man är helt enkelt inte vana vid regeringar som håller vad de lovar. 65 år sossestyre sätter ju sina spår.
Soffliggare: Här finns mycket sosseväljare som vaknat till liv
Något som är anmärkningsvärt i mätningen är att Vänsterparitet balanserar på 4 %, vilket är riktigt, riktigt illa. Men var bara lugn. Jag tror inte att v kommer att åka ur riksdagen. Så fort valet närmar sig kommer den vänsterpopulistiska trollhatten fram ur förrådet och nya ofinansierade löften i miljardklassen kommer fram, var så säker. 200 000 nya jobb i offentlig sektor var ett sådant förslag. Vänsterparitet har ju en förmåga att tro att pengar finns i oändliga mängder.
Alliansen måste se dagens mätning som en varningsklocka. Den gnistan som fanns före valet måste finnas där hela tiden, annars blir det tufft.
450 miljoner tillbaka
lördag, april 14, 2007
Ta debatten Maud
fredag, april 13, 2007
Förslaget om sjukintyg
Som företagare hade jag tyckt det var fantastiskt jobbigt om en del anställda sätter i system att vara hemma så fort de har en kråka i näsa. En viss arbetsmoral måste ändå råda. Och försök inte påstå att det inte finns människor som är hemma för minsta lilla, för det finns det verkligen. Påstår man något annat lever man inte i verkligheten. Det är tydligen många som har reagerat med bestörtning på förslaget, det har tydligen trampats på en del ömma tår.
Arbetslösheten sjunker
The European social model
Ett exmepel som togs upp på CNN idag är vinproducerarproblematiken. I Frankrike har man en 35-timmars arbetsvecka. I den globala konkurrensen har vin från länder med arbetare som är beredda att arbeta mer än 35 timmar i veckan kommit att börja slå ut exemeplvis Bordeux-vin. Att anställa ytterligare personer kan vara kostsamt för en liten vingård så man struntar i det. Nu riskerar en av Frankrikes flaggskepp att gå om intet på grund av fackföreningar och idiotiska "sociala" konstruktioner. Hotet mot landet är även större än det ser ut vid en första anblick. Om socialistkandidaten segoléne royale vinner har hon lovat att införa extraskatter på företag som importerar och böter till företag som lägger viss del av sin verksamhet utomlands. Socialisterna står för denna tids nationalism där de ständigt sätter den inhemska produktionen i främsta rummet. Det är en ond cirkel som riskerar att leda till ännu mindre flexibilitet och därmed ännu lägre tillväxt.
Jag är ganska säker på att Europa kan bli världsledande på tillväxt och ganska snartgå om USA, men det kräver omfattande omstruktureringar. Förvånansvärt i positiv riktining är att den socialistiske preimiärministern i Italien Romani Prodi påbörat liberaliserande reformer i sitt land som garanterat kommer att leda till högre tillväxt och friare medborgare. Det behövs verkligen i det sönderreglerade Italien, ett land där exempelvis bara en barberare och ett bageri är tillåten i varje liten stad. Låt oss hoppas att nästa president i Frankrike vågar ta ett krafttag för att strukturera om landet i liberalare riktning
torsdag, april 12, 2007
Hycklarna igen
Tankar kring rättegången
Det man ska ha klart för sig är ju att i varlrörelsen som var en av de jämnaste på mycket mycket länge var det ett mycket upptrissat tonläge där inte minst vi i Centerpartiet fick ta mycket skit från personer från vänsterkanten som inte drog sig för någonting. Hur detta kunde slå mot oss som individer hade man inte en tanke på (hoppas jag). I detta klimatet tog sig en ung folkpartist in i Socialdemokraternas interna nätverk och hämtade information som skulle användas i valrörelsen. Jag hörde tidigt i valrörelsen rykten om att ett strategidokument från sociialdemokraterna var ute på vift. Hur detta såg ut eller vilken som hade tagit fram det fick jag inte reda på. Faktum är att jag direkt när jag fick reda på att vissa folkpartister hade brutit sig in i nätverket inte kopplade strategidokumentet med intrångsskandalen.
Jag tror att alla är beredda att nu efter domslut lägga det här bakom oss och ta nya krafter. Att vidare ta upp frågna och elta den ännu mer är snarare tecken på krokodiltårar än chock.
Bayrou
måndag, april 09, 2007
Rätt Adaktusson!
SVT har stora trovärdighetsproblem och inte mindre efter dokumentären om Persson. Det är nog på tiden att Sverige får den förutsättningslösa seriösa mediapolitiska debatt somk hittils saknats i vårt land. När man kritiserat SVT hittils har stockkonservativa krafter såsom Peter Birro och Bertil Torekull direkt avfärdat kritiken som ett slag mot de svaga i samhället och att kapitalismen ska göra intrång på mediaområdet. Det vore skönt med en debatt som skalar bort alla missuppfattningar och fansmålningar på väggen.
lördag, april 07, 2007
Påsk
Något som dock förstår påskfriden är byggnads toserier som tar sig till nya höjder. Byggnads vill att regeringen ska begära omprövning av fallet kring granskningsarvoden, dvs avgifter som byggnads tar ut olovligt av människor som inte har med byggnads att göra. De fick rejält med smörj i Europadomstolen för att de tar ut dessa olovliga avgifter. Jag tycker det är dags för byggnads att förstå att de precis som alla andra har att följa domslut. Nu när fackpamparna inte längre sitter i regeringen är det ju svårare att beställa beställningsjobb från regeringen.
fredag, april 06, 2007
JASå?
torsdag, april 05, 2007
Om statligt ägande
I Sydöstran och BLT har man nyligen kunnat läsa en del insändare av diverse socialister som kräver folkomröstning kring utförsäljningen av statliga bolag. Varför kan jag faktiskt inte förstå. Men det kanske beror på vilket förhållningssätt man har. För min del ska staten i så få fall det bara är möjligt påtvinga människor bördor av olika slag. Då staten har för avsikt att förvärva ett objekt bör ju detta i rimlighetens namn föregå av något slags samråd då staten tar på sig ännu större andel av nationens ägande och följaktligen påför människorna ännu större bördor. Men när staten tänker göra medborgarna friare genom att sälja ut statliga företag kan detta bara ses som något av godo av en liberal.
Trevlig påsk !
torsdag, mars 29, 2007
Jem & Fix
tisdag, mars 27, 2007
Helt otroligt
http://www.blt.se/article/886530_102-149-0-0#comments
Helt otroligt vad trångsyntheten kan göra. Där bekräftas också min analys av vad Sverigedemokrater egentligen är, nämligen bittra sossar.
Sen har Sd ett stort problem i sin argumentation. Om de nu säger vad folk tycker och företräder de stora massorna. Hur kommer det sig att partiet ligger kring 3% i mätningarna? Borde de inte i så fall ligga en bra bit över 50 % ?
Vad det gäller flyktingmottagande så är en stor majoritet av Svenskarna för flyktingmottagande oavsett vad sd säger. Det är dock så att ju mer outbildad man är, desto mer kritiskt till invandring och flyktingmottagande är man. Skulle tänka mig att dessa känner sig hotade i konkurrensen
måndag, mars 26, 2007
Det kan inte vara meningen
I Sydöstrans artikel får vi reda på att medlemmar är uprörda över att de själva ska betala in medlemsavgiften. Stackars sossar,
(OBS! Ironisks inlägg)
Ta klivet
Adress
Dags att börja
För övrigt är det en politiskt ganska tom vecka förutom kommunfullmäktige som är på torsdag.
fredag, mars 23, 2007
Konklusioner från inställda sd-debatten
Den är historien har väl iallafall fört något gott med sig. Vi har en gång för alla avväpnat sds martyrvapen och vet numera att de inte vill debattera över huvud taget.
För övrigt vill jag passa på att önska er en riktigt god helg
torsdag, mars 22, 2007
SD fegade ur
Det verkliga skälet till att inte ta debatten får man gå djupare för att hitta. Jag är ganska övertygad om att sd har ett antal personer som kan debattera (Jimmy Åkesson, Rickard Jomshof och några till) som tar alla debatter och övriga ska sitta still i båten. Tills Sd i Ronneby vill debattera utgår jag från att de inte vet hur man debatterar eller hur argumentation fungerar.
SD-inbjudan
onsdag, mars 21, 2007
Svarslöst
Semimarium och debatt
Jag var dock tvungen att gå ifrån en liten stund tidigare än slutet då min debattinbjudan till Sverigedemokraterna har skapat visst intresse från medias sida. Läget för tillfället är dock sådant att SD inte har svarat på inbjudan än. Men tidsfristen går inte ut förrän imorgon, så vi får se vad de svarar.
tisdag, mars 20, 2007
Öppen inbjudan till SD
Öppen inbjudan till debatt
I Ronneby har era företrädare Magne Mjåtvedt, Rolf Fredriksson och Jan Rume lämnat in en motion om att folkomrösta om flyktingmottaganden i kommunen. Då Sverigedemokraterna är ett parti som är representerat i kommunfullmäktige är det min bestämda uppfattning att en debatt om eran motion är nödvändig och viktig. Som ni kanske förstår delar jag inte er uppfattning om att kommunen ska upphöra med flyktingmottagandet.
Jag vill mot denna bakgrund bjuda in valfri Sverigedemokrat från kommunfullmäktige i Ronneby till debatt om er motion. Debatten skulle mycket väl kunna hållas i Radio Blekinge på bästa sändningstid. Formerna för debatten kan vi diskutera när ni sagt ja eller nej till min inbjudan.
Med vänliga hälsningar
Tim Svanberg (c)
Ronneby
Ledamot av förbundsstyrelsen, CUF
Öppet brev till Rolf Fredriksson (sd)
- Varför har du i kommunstyrelsen i Ronneby inte sagt ett ljud om introduktionsersättning för nyanlända flyktingar och dessutom röstat som övriga partier? Om du anser att de är för många borde du i rimligheten namn även tycka att de får för mycket pengar. Flyktingmottagandet var väl för dyrt eller?
- På vilka grunder skulle Ronneby inte kunna ta emot fler flyktingar?
- Vilka grupper är näst på tur för folkomröstning? Handikappade, förtidspensionärer? eller dödligt sjuka? Har vi för många av dessa också?
Det är dags att vi tar farväl av inskränkthet och ser till att liberala värderingar där vi ser oss själva i andra får råda. Jag känner en oerhört stor medkänsla med människor som drabbats av krig och våld. Jag tror att även ni Sverigedemokrater i grunden vill väl men ack så fel det blir.
Tim Svanberg (c)
Förbundsstyrelseledamot, CUF
Ordförande Persson
måndag, mars 19, 2007
Nu vet vi
"Allt som kristdemokraterna är för är det en bra princip att vara emot"
Hittade dessa citat från kristdemorkaternas hemsida:
"Bekämpa klimathotet"
"Kristdemokraterna vill slå vakt om en trygg, medmänsklig och gemensamt finansierad omsorg för den enskilde patienten och anhöriga"
"Utrikespolitiken måste vara fast förankrad i respekten för de mänskliga rättigheterna och människovärdet"
Okej, då vet vi var sossarna står
söndag, mars 18, 2007
Betonghäckarnas parti har bytt ledare
Det som antagligen är positivt med Sahlin som partiledare är att EU-politiken skall omarbetas och det åt det positiva hållet. Detta kommer väl vänsterpartiet ha vissa problem med. Det ska bli spännande att se hur det blir.
Jag har inte sett hela Sahlins tal, men det lilla jag lyssnade på var retoriskt lysande och perfekt men i politiken räcker det inte med att snacka.
fredag, mars 16, 2007
Läs om varför Per lämnade fp, Ronneby

onsdag, mars 14, 2007
Vepsää är politiskt feg
Nytt betygssystem
tisdag, mars 13, 2007
Avlyssningsförslaget bordläggs
måndag, mars 12, 2007
Vad vill fp ?
Att fp ibland kan vackla i sin borgerliga övertygelse är ju i sig inget nytt. Tänker på samarbetet med S i Ronneby där makten var viktigare än idé. Det är ingen hemlighet att fp är Alliansens svaga länk och jag skulle faktiskt inte förvåna mig om fp en vacker dag bryter sig ur Alliansen för vidare samarbete med socialdemokraterna även på riksplan.
Tänk er efter valet 2010 om Sverigedemokraterna kommer in i Riksdagen med en vägmästarposition, då är jag övertygad om att fp är det första partiet att gå ihop med Socialdemokraterna. Sorgligt men sant. Ullenhags debattartikel anser jag tyda mer på ideologisk vilsenhet än oro för var Centerpartiet är på väg.
Vår
På torsdag eftermiddag är det nämndsmöte med gymnasie och vuxenutbildningsnämnden där det bland annat skall tas ett beslut om ombyggnad av verkstadslokaler på Knut Hahnskolan. På förre sammanträdet uttryckte jag en stor skepsis mot att bygga om verkstadslokalerna för de stora summorna det handlade om. Jag tänker berätta lite mer om det senare i veckan, innan sammanträdet.
För övrigt lyser solen ute och jag tror att en promenad i solskenet är det enda rätta en sådan här dag.
torsdag, mars 08, 2007
SD säger en sak och gör en annan
I tisdags var det kommunstyrelsesammanträde. Det är fantastiskt lärorikt, inte minst lär man sig hur politiska meningsmotståndare argumenterar och resonerar. Sedan årsskiftet har vi haft Sverigedemokraterna i kommunstyrelsen och dessa har faktiskt förvånat rejält. För det första märker jag att de röstar precis som socialdemokraterna i 95% av fallen, detta trots deras starka kritik mot desamma. Men det är klart, folkhemsnostalgiker är de ju. Dessutom har jag märkt att de inte är fullt så kritiska mot invandring och integration som de vill ge sken av. De röstar nämligen precis likadant som alla andra partier i dessa frågor. Om det beror på att de inte vågar ha en avvikande uppfattning eller faktiskt inte är så kritiska mot invandringen och det förda politiken på det området som de vill ge sken av låter jag vara osakt.
Imorgon är det dags att låta dammsugaren spela över golvet.
söndag, mars 04, 2007
Ordförandebyte i CUF
Marie Wickberg: Har arbetat som pressekreterare på CUFs riksorganisation och varit mycket aktiv innan dess i Värmlands CUF. För närvarande arbetare hon på Centerpartiets riksdagskansli
Magnus Andersson: Är för tillfället tredje vice förbundsordförande i CUF. Drev en mycket aktiv kampanj i Riksdagsvalet 2006, tyvärr räckte det inte hela vägen. Är dock övertygad om att det går bättre nästa gång
Johan Pettersson: Sitter i CUFs förbundsstyrelse och har tidigare varit Ordförande för Örebro CUF. Ett jobb han skötte galant. Nu håller han i trådarna i CUFs Internationella kommitté
Jag tänker inte offentligt ta ställning för vem av dessa tre jag förordar. Det skulle sett lite märkligt ut om en förbundsstyrelseledamot tog ställning för den ena eller andra. Jag säger bara: Låt bästa man eller kvinna vinna. De är alla tre mycket goda liberaler som har potential att utveckla CUF. Lycka till alla tre
lördag, mars 03, 2007
Blekinge-Skåne?
