tisdag, maj 22, 2007

Vänsterkartellen "kraftsamlar"

Vänsterkartellen tänker samarbeta mer i framtiden. De tänker ha en gemensamoppositionspolitik och svetsa sig samman. Vi får väl se hur det blir med den saken. Mona Sahlin verkar inte vilja prata särskilt mycket om det hela. Det är högst förståeligt. Socialdemokrater och arbetare gillar inte verklighetsfrämmande miljöpartister, vars politik antagligen leder till att deras industrier lägger ner. Det finns ett antal knäckfrågor som de har att ta sig an om de ska ha ett gemensamt regeringsalternativ.

EU Hur blir det egentligen med den europeiska unionen. Blir det utträde som v+mp tycker eller ska vi flytta ännu mer makt till EU som s vill. Detta är en synnerligen svår knäckfråga som antagligen inte kommer att kunna lösas. Vänsterpartiet har sagt att för att ingå i en regering krävs att konstitutionen inte beslutas i riksdagen. De kommer inte att få sin vilja igenom. Partier med skilda åsikter av fullkomligt olympiska mått i EU-frågan kommer att misslyckas

Skolpolitiken Miljöpartiet är ett "ganska extremt borgerligt parti som inte på något vis får ha inflytande över skolpolitiken" har en viss Lars Ohly sagt. Det ser inte ut att bli någon lösning där.

Tillväxten Miljöpartiet hatar tillväxt och i deras partiprogram står att de är emot tillväxt. Jag har ganska svårt att se hur sossarna ska kunna regera ihop med dessa.

Ministerposterna Hur blir det med ministerposter för v och mp. Har personligen ganska svårt att se hur s ska kuna sitta i en regering och inte sitta där ensamma. Ska Lars Ohly bli Utrikesminister och Peter Eriksson energiminister? Om ungefär samma styrkeförhållande som idag håller i sig efter valet kommer s att ha 17 ministrar, v 2 och mp2. Snacka om att bli överkörda.

Det finns fler knäckfrågor men dessa måste anses vara de mest centrala.

Inga kommentarer: