söndag, maj 06, 2007

Sossebluffen

Läs gärna denna ledare i Svd om sossarnas stora bluff. Socialdemokraterna har en taktik de antagligen tänker köra ända tills nästa val. Skräm upp människor och försök hitta "bevis" på att välfärdsstaten kommer att braka samman nu när vi har en borgerlig regeringen. Om deras fakta helt eller delvis består av lögner, generaliseringar och lågvattenmärken spelar tydligen ingen roll. Jag påstår inte att socialdemokraterna har fått för sig att en viss del av befolkningen är mindre förmedlade och därmed lättare att lura på sitt budskap, men om jag var mer konspiratoriskt lagd hade jag kommit med en sådan analys. Alla lögner som kom från sossarna i valet, exempelvis om att borgarna skulle sänka arbetarnas löner är bara ett i raden. Det är uppebart att regeringspartierna måste på något vis bemöta alla dessa lögner och mytbildningar. Om sossarna och vänstern på sitt synnerligen koordinerade vis fortsätter att gödsla ut alla dessa lögner i denna otroliga takt är det svårt för borgerligheten som har argumenten på sin sida att hinna motbevisa alla lögner. Det är säkerligen en taktik från den tandlösa oppositionen: Sprid så mycket lögner om regeringen att all deras tid går åt till att reda ut missförstånden så kommer de inte att hinna genomföra sin egen politik.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så lätt så lätt att manipulera (läs: ljuga för) okunniga människor.
Jag träffade för några år sen en kvinna i 35årsåldern som inte visste vad "marginalskatt" var för något. Hon var ändpå gift med en egenföretagare!
Å andra sidan finns det aktiva politiker inom (s) som inte vet vad "arbetsgivaravgift" är för något..
Såg detta på sossebloggen s-info.
Som alltid, politiker talar om för oss vad DE anser VI bör veta, inte vad vi borde veta...
(Kommer sedan sanningen fram hjälper maffian i sossemedia till med att släta över..)

Anonym sa...

AVHOPPARE. Johan Pettersson har meddelat att han inte längre kandiderar som ordförande för centerpartiets ungdomsförbund. Därmed återstår bara två kandidater:

Marie Wickberg, som föreslagits av valberedningen. Och Magnus Akndersson.

- Jag har fullt förtroende för båda de övriga kandidaterna, och vem det än blir ser jag fram emot att finnas med som vice ordförande, säger Johan Pettersson.

En klok bonde :-) nu när alliansen faller sönder både (fp) och (kd) lever farligt och snart är det de andras tur.Enigheten verkar inte va så bra nu när folk genomskådat dessa partier.

Tim Svanberg sa...

Anonymous: Det ligger mycket i det du säger.
Solstrålen: Nu får jag nog be om en liten förklaring vad du menar. Det ligger inte mycket till analys i det du framhäver

Anonym sa...

S har haft en strategi länge nnu att
1. hitta på vad motståndaren vill med egen vridning.( Motståndader behöver aldrig ha sagt detta)
2. kommentera det egna påståendet.
3.säg: så vill ni väl inte ha det?

Det vore ju intressant om NÅGON journalist någongång kunde fråga S vad DE vill göra ,konkret! vad och hur?

Tim Svanberg sa...

Exakt. Den strategin tror jag att s har

Anonym sa...

Den upprörda moderaten i SVD gör det lätt för sig när han bara jämför skatt på lön. Som alla egenföretagare vet tar vi ut en så stor summa av överskottet vi kan inom ramen för aktieutdelning. Där är skatten 30%. Pensionsförsäkringen har kraftig skatterabatt. På datorer, kameror, mobiltelefoner, bilresor, "studieresor", tidskrifter, böcker osv är det ingen skatt alls om du är lite påhittig. Eller hur? Alliansen är på väg mot en skatt utan progressivitet. Plattskatt må vara en tillspetsning rent tekniskt, men inte om du räknar verkligt betalad skatt jämfört med din totala privata omsättning. Jag har aldrig betalat så liten del i skatt som nu när jag är företagare. Känns lite skämmigt att det ska bli ännu bättre på sjuka och arbetslösas bekostnad.

Tim Svanberg sa...

Upplever att företager i stort inte delar din syn på problematiken.
Som en parantes kan nämnas att jag vill ha ett plattskattsystem

Anonym sa...

Ja nu är nog mest en fråga om man ska tro på Svd. eller vad våran Finansminister säger. För han talade ju att det var ett stort problem att låg och medelinkomsttagare inte fått del av att vi har en högkonjunktur...

Ola

Anonym sa...

Pamparnas lyxpensioner
De får tusentals kronor av staten innan de fyllt 65

Regeringen vill att förtidspensionärer ska ge sig ut i arbetslivet igen.
Men generaldirektörer och ministrar kan plocka ut saftiga pensioner långt innan de fyllt 65 år.
Aftonbladet har granskat lyxpensionerna.Alliansens Bluff mot de vanliga folket ,nya arbetarpartiet vilket skämt...

Anonym sa...

"S har haft en strategi länge nu att..."
Den som följer "debatten" på "s-info" ser detta dagligen.
När det kärvar till sig med argumenten, stänger man funktionen för vidare kommentarer...
Det vore mycket intressant att på Partiets egna forum s-info nån gång få veta lite mer om vad Partiet själv tycker. Upptill 80% av startinläggen handlar ibland om vad Alliansen gör!
Vissa personer anser sig så viktiga att de inte ens tillåter kommentarer och OM man skulle göra det går man inte i svaromål.