fredag, april 27, 2007

Björn haltar i analysen

Björn Fries går hårt åt Karlskrona kommuns drag att erbjuda Sd lokaler i Karlskrona till deras årsmöte. Jag håller helt med Björn om att Sd står för precis samma saker som de gjorde förr. De har samma människoförakt nu som då. Bara att de har lyckats bekläda främlingsfientligheten med lite finare ord. Men sen faller hans argumentation platt. Björn menar att bara för att de har lyckats ta sig in i några kommunala församlingar så ska de inte behandlas som andra partier. Där har han helt fel. Det är just det de ska. Martyrskapet får aldrig underblåsas. Jag tror dessutom att intolerans och främlingsfientlighet ska bemötas med sakliga argument och demokratiska metoder. Sverigedemokraterna är inte särkskilt intresserade av att ta ansvar eller bedriva aktiv politik. I Ronneby exempelvis där jag kommer ifrån har Sds ledamot förra mandatperioden inte gått upp i talarstolen mer än en (1) gång. Det är en kvarts gång per år. Och denna mandatperioden har de aldrig deltagit i debatter, eller sagt ett knyst på kommunstyrelsesammanträdena och i fullmäktige har de yttrat sig när de lade en motion. Det är ynkligt presterat av ett parti som har ambitioner att bli likabehandlade. Budget hade de inte heller någon egen i Ronneby.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Läs Tidmans artikel idag så fattar du nog lite bättre varför ingen vill debattera med varken er eller någon annan,de ni sysslar med är ett spel för gallerierna .sd får ut sitt budskap ändå dom sätter bara ner foten...

Anonym sa...

"Socialdemokraterna är småskurna, fantasilösa och fördömande och förföljer tankar och samband som de inte begriper eller inte kan styra".

[Lars Norén]

Tim Svanberg sa...

Har tyvärr inte sett Tidmans artikel. Är det BLT eller Sydöstran?

Anonym sa...

BLT i Fredags ...

Anonym sa...

Michael Zand delar sverigedemokraternas syn

i invandrar- och flyktingfrågor. I dag tar partivännerna avstånd från åsikterna, men vill inte utesluta honom.



På torsdagens kommunfullmäktige gick moderata ledamoten Michael Zand upp i talarstolen och deklarerade att Sverige har tagit emot för många invandrare på för kort tid och att bara en bråkdel som kommit hit har haft flyktingskäl.

ROLIGT KILLEN ÄR BÖRDIG FRÅN IRAK OCH HAN SER DET ALLA ANDRA OCKSÅ SER SOM LEVER I VERKLIGHETEN.