torsdag, april 26, 2007

Att se sig själv i sin nästa

SD har nu kommit upp till en sådan nivå i opinionsmätningarna att det faktiskt går att mäta vad det är för typ av mäniskor som röstar på det partier och resultatet förvånar mig inte direkt. I dagens SvD kan man läsa om detta. Det är lågutbildade män som bott i samma område hela sitt liv, som är rädd för förändringar, inte är intresserade av politik och det är den egna plånboken som står dem närmast. Det är ungefär den analysen jag har gjort ett bra tag. Sverigedemokraterna har kunnat få ett visst fäste i svensk politik tack vare att det finns människor som känner sig osäkra och rädda för förändring, som inte är särkskilt konkurrenskraftiga. Det är självklart att den arbetslösa metallarbetaren är rädd för invandring eftersom det finns "risk" att en invandrare kan vara bättre lämpad för det jobb han utför än han själv. Det är självklart. Ett större upptagningsområde för arbetskraften ökar naturligtvis kompetensen eftersom flera människor ingår i detta område. Men också konkurrensen ökar och detta är många konkurrenssvaga personer rädda för.

Lösningen har man sett i ett nytt parti som egentligen är ett fenomen av den nyss nämnda utvecklingen. En bitterhet kombinerad med en människosyn som hör hemma i betydligt mer auktoritära stater än Sverige skapar grogrund för Sd. Genom att hänvisa till den massmedia de själva misstror, tror de sig kunna skapa acceptans för deras ställningstagande men det kommer aldrig att ske. På min blogg har jag ofta fått frågan hur mycket invandrigen får kosta och hur många som ska behöva bli våldtagna innan jag säger stopp för invandringen. Med denna simpla och avskyvärda argumentation tänker främlingsfientligheten lasta problemen i Sverige på invandrarna istället för systemen. Människor upphör att vara människor för att istället bli brickor i ett rasbiologiskt spel där hatets grisiga spelregler härskar. Det äcklar mig. Det värsta är att dessa grupper kallar sig kristna. Kristendomen står inte för intolerans, hat och bitterhet utan snarare förlåtelse, tolerans och öppenhet. Att se sig själv i sin nästa. Jag kommer aldrig att acceptera en ordning där människovärdet reduceras till en kostnadspost i en arisk resultaträkning. Vad Sverige behöver är mer öppenhet och större tolerans där människor ses som just människor och inte djur som man kan slänga hit och dit hur som helst. Denna motsättning mellan de människor som faktiskt bor på samma planet är fruktansvärd och måste tas på allvar, vi har förut sett att en ignorans av dessa varningssignaler mycket väl kan få hela samhällen att gå under

17 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte så lätt att avfärda Sd's framgångar som att det är en yttring från lågutbildade bonnläppar som inte är "informerade eller utbildade" tillskillad från vänsterfolk med förstgenerations medelklassbakgrund. Vad jag förstår så är det främst svenskar som har det sämre ställt som tar stryk av den nuvarande invandrarpolitieken som röstar på Sd. De som far illa av att en allt större del av socialbudjeterna går till invardrare. Jag har tillgång till de iofficiella siffrorna i en stor svensk kommun vad de icke nordiska invandrarnas del av den totala socialbudjeten - det är skrämmande nästan 60%. En siffra som är totalt tabubelagd att diskutera. I Danmark är den officella siffran för icke europeisk invandrings del av den totala socialbudjeten 38% ... Själv har jag råd att bo var jag vill och betala mina egna sociala kostnader, samt tillräckligt välutbildad och bildad för att förstå även de outsagda symptomen i det svenska samhällets utveckling

Anonym sa...

Självklart väljer jag att rösta på sverigedeomkraterna eftersom jag inte vill ha ett parti (S, V, M, MP, KD) som talar till mig som om jag vore ett barn och säger åt mig vad som är rätt och fel och vad jag ska tänka.

En röst på SD är en röst på demokrati.

Anonym sa...

Överdriv inte.

En röst på SD är en röst på SD. Varden mer eller mindre.

Anonym sa...

Så renodlat retoriskt att prata om arisk resultaträkning. Det är väl ingen som pratar om arier? Precis som artikeln skriver är Sverigedemokraternas väljare i första hand inte rasister eller nazister utan starkt konservativa. Och känslan av att förändringar/försämringar tvingas på uppifrån är något som du som politiker borde ta på stort allvar.

Anonym sa...

Förutsätter att "Anonymous" är bättre på att läsa en BUDGET en att stava till den...

Anonym sa...

Det positiva med denna kartläggning av SD'are är att man antagligen kan uppskatta ungefär hur stort partiet kan bli. Turligt nog så är ju tillgången på insnöade halvpuckade bonnläppar som inte kan greppa ens de enklaste orsak-verkan-samband begränsad. Dessutom så är dom knappast speciellt sugna på att själva ta förtroendeuppdrag eller att bidra till partiets tillväxt.

Med andra ord så kommer SD alltid att vara ett litet parti i marginalen.

Anonym sa...

Det där med förtroendeuppdrag och tillväxt har vi redan sett bevis på, det finns en hel del tomma kommunala stolar.

Anonym sa...

MUF-ordförande misshandlad efter krogbesök
KARLSTAD: Slogs till marken och dödshotades

Ordföranden för moderata ungdomsförbundet i Värmland, Hugo Bergman, 19 år, misshandlades under helgen efter ett krogbesök.
– Han trampade mig på bröstet och sa ”Nu ska du dö moderatjävel”, berättar en skakad Bergman.Detta är väl bevis nog på att alliansen inte heller är speciellt poppis ?

Anonym sa...

SVERIGEDEMOKRATERNA är enda alternativet då alla andra är ryggradslösa och nu syns deras tillkortakommande.Förlorade debatter utfrysning våld hot mm.St på er SD i nästa val sitter ni där...

Anonym sa...

Att köra traktor och mocka koskit kräver inte heller speciellt hög utbildning,tänk om man gjorde samma mätning på centerns medlemmar *ler*

Anonym sa...

Snoop Dogg får inte komma in i Australien.

Snoop Dogg nekad inträde till Australien
Den amerikanske rapparen Snoop Dogg släpps inte in i Australien eftersom "han inte är den sortens kille vi vill ha här", sade landets invandrarminister på torsdagen.
Klokt val :-)

Tim Svanberg sa...

Läser och reflekterar intresserat vad det är ni skriver. Tack för en aktiv debatt

Skuncke sa...

Hur kan en männsiska vara så enfaldig att hon tar en vänsterpopulist som Marie Demker på allvar?

Det väl knappast någon välutbildad som vill se Sverige förvandlas till det Mellanöstern eller Afrikas horn vilket är vad som sker nu.

Anonym sa...

Bonde söker fru
I dag presenterades åtta kärlekskranka bönder som söker någon att dela vardagen med. Den här gången är två av dem kvinnor. Vem väljer du? HAHA säger väl allt om vilka personer centern befolkas utav,att ni inte ställer er frågan varför ingen vill ha er ?

Tim Svanberg sa...

stadsbon: varför skulle ett tv-programs innehåll säga vilka som är med i centerpartiet? Ena dagen är vi bonnläppar och nästa dag är vi timbrohögerns stureplanslakejer, nu får ni allt bestämma er.

skuncke:Din kommentar säger allt om dig själv

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=mdfjajIZUT4

Svaret på varför bönder inte får några brudar :-)

Tim Svanberg sa...

Och det där sista inlägget har på vilket vis med ämnet att göra?