lördag, maj 19, 2007

Grattis Magnus

I helgen har jag varit på CUF-stämma i Kalmar som jag tidigare skrivit. Jag kunde inte stanna över ordförandevalet så jag missade hela den biten. Nu har jag fått reda på att Magnus Andersson blivit ny förbundsordförande i CUF. Grattis Magnus. Det här kommer du att göra alldeles galant. Ser fram emot samarbetet mellan Centerstudenter och CUF framgent.

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Rädslan för oliktänkande stor inom centerpartiet"
Fredrick Federley gör bokslut över sin tid som centerungdomarnas ordförande: Mitt eget parti har angripit och förlöjligat mig. Inom centerpartiet har nytänkande bemötts med tuffa metoder. Angreppen på mig och ungdomsförbundet har varit mycket skarpa och tonen stundtals förlöjligande. Rädslan för att föra debatt i sak har också varit stark. Ett varningens finger har höjts för att vi i ungdomsförbundet varit ute på farliga vägar men några argument mot exempelvis platt skatt eller en förändrad socialförsäkringsmodell har inte anförts. Mest sorgligt är det när företrädare för det egna partiet använder sig av nyliberalismsetiketten för att slippa gå i svaromål i sak. Det skriver Fredrick Federley som på den i dag inledda förbundsstämman i Kalmar avgår som centerns ungdomsförbundsordförande. Bildtext: Den borgerliga alliansen har kapitulerat politiskt, menar riksdagsledamoten och avgående ungdomsordföranden i centerpartiet Fredrick Federley.

Tim Svanberg sa...

Vad då? Allt som Fredrick skriver i texten står vi i Förbundsstyrelsen bakom. Var vill du komma?

Anonym sa...

DN Debatt 21/5 2007
"Jag känner förtvivlan över regeringens politik"

Centerveteranen och tidigare arbetsmarknadsministern Börje Hörnlund dömer ut alliansen: Mest orolig är jag över utvecklingen i mitt eget parti. Många borgerliga väljare ångrar i dag att de gav sin röst åt något av allianspartierna. De ser en regering som är blind och okänslig för hur verkligheten ser ut. Själv känner jag förtvivlan inför i första hand de fyra partiledarnas sätt att hantera sin regeringsmakt. Mest orolig är jag för centerns utveckling. Vill partiet ha kvar låginkomsttagarnas och pensionärernas röster gäller det att skärpa sig. Och vill alliansen regera vidare efter nästa val måste den ändra politisk profil snabbt som ögat. Jag har svårt att tro att den ska lyckas. Det skriver centerpartiets veteran Börje Hörnlund, arbetsmarknadsminister i Bildts regering 1991-94

Tim Svanberg sa...

Fast Börje Hörlund är väl ändå inte rätt person att tala om hur man vinner två val i rad va?

Anonym sa...

Fast Börje Hörlund är väl ändå inte rätt person att tala om hur man vinner två val i rad va?

Nej det har nog inte många centerpartister i den här regeringen heller.Och lär ju inte göra det någon gång heller. Men han vet nog hur många centeröster på landsbygden tänker.Men det är bra ni kör på som ni gör mot svenska arbetare så blir bara dom mera övertygade om vad stureplancentern vill.

Ola