måndag, april 16, 2007

Hot mot demokratin

De senaste dagarna har vi fått följa mediarapporteringen kring Sverigedemokraternas årsmöte. De verkar inte få hålla den i Sverige på grund av våldsverkare som hotat partiet. Det är fruktansvärt tragiskt att ett parti inte får hålla sina möten hur de vill. Detta är ett ytterst ett hot mot demokratin och ett samhälles skyldighet att möjliggöra för människor att hålla möten. Fotbollsmatcher verkar gå bra att beskydda med hur många poliser som helst men när det kommer till partimöten är det tydligen värre.
Nu tvingas Sd ta sig till Danmark för att hålla sitt möte. Till nästa årsmöte för Sd hoppas jag att demokratin fungerar. Vi måste sätta oss ner och diskutera igenom detta.

16 kommentarer:

Skuncke sa...

Så länge Sverige styras av sjuka socialister och mångkulturalister så kommer det inte att ske.

Anonym sa...

Malmö

Flera bränder och stenkastning i Rosengård
Av Simon Leijnse och Bodil Brandoné
Senast uppdaterad 17 april 2007 00:22

Sent under måndagskvällen kom larm om en brinnande bil på Rosens väg i Rosengård i Malmö. Med tanke på de senaste dagarnas oroligheter åkte ett stort antal poliser och brandmän till platsen. Vid den intilliggande Rosengårdsskolan hade ungdomar samlats och började kasta sten på polisen.UNDRA VAD MÅNA SVARAR PÅ DETTA ? och ni andra med för den delen,SD har lösningen det vet alla.

Anonym sa...

diskutera? Det står ju helt klart att man från vänsterns sida kan ägna sig åt våld och förstörelse utan påföljd - riktas våldet mot Sverigedemokraterna blir de dessutom påhejade av de "goda" svenskarna, etablissemanget - om det är demokrati vill jag gärna veta vad morsatsen är

Tim Svanberg sa...

Som liberal låter jag alla framföra sina åsikter. Men jag tar mig friheten att bemöta argument jag inte håller med om. Vad gäller mediarapporteringen så läser jag tidningar aktivt så att kopiera texter från media till min blogg ser jag inte som nödvändigt. Stenkastningen och bränderna på Rosengård är fullständigt oacceptabelt. De skyldiga skall fångas in och straffas (mordbrand).
När vänstern tar till våld skall även dessa straffas.

Att sd har lösningen håller jag väl inte med om. Den enklaste lösningen är inte alltid den bästa

Anonym sa...

sd har säkerligen ingen färdig lösning, men de andra har inte ens funderat på någon lösning, de har inte ens sett ett problem. Så länge de tror att det hjälper att pytsa in ännu mer av våra skattepengar, så är det väl självklart att många lågavlönade är förbannade över detta, det är väl inte konstigt och har inget med rasism att göra, det är helt enkelt normalt

Tim Svanberg sa...

Jag har inte nämnt order rasism och jag ser problemen. Det är kanske dags att vissa kommentatorer på bloggen börjar strukturera sig

Anonym sa...

"Stenkastningen och bränderna på Rosengård är fullständigt oacceptabelt. De skyldiga skall fångas in och straffas (mordbrand)."

Att "fånga in och straffa" är inte gratis. Det är en skattefinansierad utgift som konkurrerar med andra skattefinansierade verksamheter.

En invandringspolitik med det utfall som beskrivs ovan är alltså DYR (och konkurrerar, som sagt, med annan skattefinansierad verksamhet).

Så, Tim. Hur mycket våld (och hur mycket våldsrelaterade skattefinansierade utgifter) anser DU, att migrationen till Sverige får kosta?

Tim Svanberg sa...

Skinnskallar som slår sönder en kebabbar, kostar inte det något? Skall dessa också utvisas?

Anonym sa...

är en skinnskalle inte svensk, så kan den gärna utvisas - annars är det ju inte möjligt, eller hur? Dessutom är ett brott ett brott och ska straffas som sådan - oavsett vem det är som begår brottet, till detta torde lagen räcker - men: när det gäller AFa och dylika individer, så brukar man inte vara angelägen att ens tala om för dem att det, de håller på med är kriminellt, där har du problemwt - detsamma gäller säkert nu också för dem som orsakar alla dessa kostnader på Rosengård. Med sådana kostnader (dagligen nästan brinner en skola eller någon förskols osv) är det t ex inte finansierbar med högre akassa osv - varför ser inte folk sambanden? Våldsverkare ska själva stå för de kostnader de orsakar - respektive ska deras föräldrar bli ersättningsskyldiga - oavsett var de kommerifrån, om de är vita, gröna eller gula. Det finns ingen anledning att vi vanliga - för det mesta skötsamma och arbetande ska hela tiden betala dessa vansinnesdåd, som faktiskt är helt onödiga

Tim Svanberg sa...

Håller med dig om att föräldrar ska vara ersättningsskyldiga. Detta var ett av de krav jag drev i valreörelsen som dessutom Alliansen kommit överrens om. Invandrare som har svenskt medborgarskap kan inte heller utvisas

Anonym sa...

Tim Svanberg skrev: "Skinnskallar som slår sönder en kebabbar, kostar inte det något? Skall dessa också utvisas?"

Svenska medborgare kan inte utvisas ur Sverige. Däremot kan tex. marockanska medborgare/migranter utvisas ur Sverige.

Detta är analogt med att marockanska medborgare inte kan utvisas ur Marocko - däremot kan tex. svenska medborgare/migranter utvisas ur Marocko.

Utvisningssituationen är m.a.o. helt symmetrisk - varför jag inte begriper Tims frågeställning/invändning(?)/svar? Vad är problemet (som Tim ser det)?

-----

En invandringspolitik med det utfall som beskrivs ovan är alltså DYR (och konkurrerar med annan skattefinansierad verksamhet).

JUST DÄRFÖR att Sverige (i likhet med alla andra länder) har en inhemsk produktion av kostnadskrävande våldsverkare, så ter det sig obegripligt att importera fler dvs tillskynda en invandringspolitik med det utfall som beskrevs ovan.

Så, Tim. Hur mycket våld (och hur mycket våldsrelaterade skattefinansierade utgifter) anser DU, att migrationen till Sverige får kosta?

Anonym sa...

Nya våldsamheter skakar Rosengård
Kravallpolisen stormade området efter nya bränder

Sent i går kväll stormade kravallpolis in i Rosengård.
Ungdomar svarade med flaskor och stenar.
Området beskrivs som en krigszon av vittnen på plats.-Skandal- idag ger många tidningar SD rätt och Sydsvenskan tom beskriver bråk inom olika invandrargrupper som kan utvecklas till än värre oroligheter.Nog dags att dra i bromsen nu innan SD får rätt på alla punkter.

Tim Svanberg sa...

120 miljoner kronor skall gränsen sättas vid. Nej skämt åsido så anser naturligtvis även jag att utländska medborgare och asylsökande som begår grova brott i Sverige skall utvisas. Detta anser även Maud som vid kommundagarna i Ronneby 2004 (tror jag det var) uttalade att de skall utvisas.

Anonym sa...

Tim skriver: "..naturligtvis [anser] även jag att utländska medborgare och asylsökande som begår grova brott i Sverige skall utvisas".

De flesta av de aktuella våldsverkarna torde emellertid vara svenska medborgare (och kan därför inte utvisas).

Den invandringspolitik som Tim förespråkar resulterar alltså i den situation som beskrivs ovan.

Så, Tim. Hur mycket våld (och hur mycket våldsrelaterade skattefinansierade utgifter) anser DU, att migrationen till Sverige får kosta?

Hur många våldtagna kvinnor, hur många misshandlade och ihjälslagna personer anser DU, att den politik som du och ditt parti förespråkar får kosta?

Mitt intryck är, att dagens (center)politiker (jämte andra riksdagspartier) anser, att om så varenda kvinna i Sverige blev våldtagen av någon som migrerat till Sverige, så skulle detta inte vara något skäl för att minska (eller stoppa) en migration till Sverige med ett sådant utfall.

Intrycket är, att dagens svenska politiker anser, att det pris som den i Sverige befintliga befolkningen får betala i form av att de blir offer för brott - det priset kan aldrig bli för högt.

Har jag uppfattat Tim rätt?

Anser Tim, att migrationen får kosta den befolkning som finns i landet hur mycket som helst i form av kroppsligt lidande (som offer för våldsbrott)?

Tim Svanberg sa...

Jag betackar mig för påstådda stöd till våldtäckt.

Anonym sa...

Tim skriver: "Jag betackar mig för påstådda stöd till våldtäckt."

Ingen normal person "stöder" (eller förespråkar) våldtäkt.

MEN. Tim, centerpartiet (och övriga riksdagspartier) anser uppenbarligen inte, att det faktum att den invandringspolitik som de förespråkar de facto resulterar i, att den befolkning som finns i landet påförs en grotesk våldsbrottslighet är ett tillräckligt skäl för att minska (eller stoppa) en migration som får detta utfall.

Därför undrar jag: hur många våldtagna kvinnor, hur många misshandlade och ihjälslagna personer anser DU, att den politik som du och ditt parti förespråkar får kosta?

Mitt intryck är (tyvärr), att dagens (center)politiker (jämte andra riksdagspartier) anser, att om så varenda kvinna i Sverige blev våldtagen av någon som migrerat till Sverige, så skulle detta inte vara något tillräckligt skäl för att minska (eller stoppa) en migration till Sverige med ett sådant utfall.

Intrycket är, att dagens svenska politiker anser, att det pris som den i Sverige befintliga befolkningen får betala i form av att de blir offer för brott - det priset kan aldrig bli för högt.

Har jag uppfattat Tim rätt?

Anser Tim, att migrationen får kosta den befolkning som finns i landet hur mycket som helst i form av kroppsligt lidande (som offer för våldsbrott)?