måndag, april 23, 2007

Lars avgår

Idag har Lars Leijonborg meddelat att han avgår. Det är mycket som kan sägas om det men jag tror att det i mycket är en medial fråga. Hade detta varit en intern process snarare än extern i medierna hade kanske Leijonborg suttit kvar, vem vet? Lars har fått utstå mycket. Inför valrörelsen 2002 var han mycket ifrågasatt och många ville byta ut honom (mediaanka?). Precis innan valet förra året blev Lars återigen ifrågasatt efter dataintrångskandalen och efter ett katastrofval av olympiska mått kommer ifrågasättandena igång igen. Det hade nog inte varit möjligt för Lars att sitta kvar tills nästa val, karlen har ju dessutom suttit i tio år.
Vad gäller efterträdaren sätter jag en slant på att Cecilia Malmström blir nästa partiledare, iallfall hoppas jag det.

För övrigt kan jag nu konstatera att Maud Olofsson är den partiledare som suttit längst när Lars levererar stafettpinnen vidare.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tecken på att alliansen håller på att vittra sönder,och att kappvändarpartiet minskar i alla undersökningar.Men än är det inte över då väljarna ska säga sitt i nästa val och då blir det inte lätt för kappvändarna att motivera varför de ingått i samarbeten med socialdemokraterna.Som man bäddar får man ligga :-)

Tim Svanberg sa...

Varför skulle alliansen vittra sönder, för att en partiledare avgår? Gör ha det för att han är missnöjd med Alliansen? Knappast. Du får gärna leverera sakliga argument men främlingsfientliga nationalister är väl inte så bra på det. Samarbetet med sossarna är något som hänt i Ronneby och ett fåtal orter till. Olyckligt och knappast liberalt. Det är andra faktorer än ideologier som spelat ïn här. Tror att de liberala krafterna kommer att vara mycket stora, även efter nästa val

Tim Svanberg sa...

Sd är väl inte sådär stora egentligen va? Jag har nog gett dem lite större utrymme på den här bloggen än vad ett sådant pytteparti egentliten förtjänar. Om de nu representerar folkets vilja kan man ju fråga sig varför de som MAX får 4,3 % i mätningarna men allt som oftast strax under 2 procent.

Anonym sa...

hmmm vad har SD med detta att göra ? att alliansen förfaller.Sen vad det beträffar pyttelitet hörde jag senast idag (tv4 Lena Smedsass)att sista mätningen gjorda på (fp) visade strax över 4,5 % Nej (c) (fp) och (kd) ät bara bifigurer till Reinfeldt men det vågar inte någon erkänna tyvärr,men folk är inte dumma som media och politiker tycks tro.

Anonym sa...

centerpartiet 6,1 % stort parti ? tillåt mig le över denna senaste mätning gjord utav Synovate Temo.