torsdag, mars 22, 2007

SD fegade ur

Okej, nu har jag fått svar på debattinbjudan. På sydöstrans hemsida gör Rolf Fredriksson (sd) klar att någon debatt blir det inte tal om. Precis som jag trodde vågar de inte ta någon debatt. De påstår att vi inte velat ta debatt med de förut och att det därför inte blir någon i framtiden heller. Det är oerhört synd.

Det verkliga skälet till att inte ta debatten får man gå djupare för att hitta. Jag är ganska övertygad om att sd har ett antal personer som kan debattera (Jimmy Åkesson, Rickard Jomshof och några till) som tar alla debatter och övriga ska sitta still i båten. Tills Sd i Ronneby vill debattera utgår jag från att de inte vet hur man debatterar eller hur argumentation fungerar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har jag inte någon vidar einsyn i (sd) men jag tror att det kokaste (för dem) är att göra just som du säger.

Eftersom partiet är såpass ungt och till stor del sammansatt av vanliga människor som inte varit med i politiken så länge blir även debattkunskapen i relation till detta. Att vanligt folk i allmänhet debatterar sämre än proffspolitiker och därmed har sämre förutsättningar till att vinna en debatt är inget man skall hymla med.

Detta är även något man märker tydligt när TV-kamerorna sätts igång...

Det kan endast anses vara klokt att i största möjliga mån låta proffsen inom SD-toppen ta hand om jobbet som det är just nu. Dock kan ett parti aldrig stå på så få fötter. Därför bör man nog satsa mer utbildning mm. vilket man också ser att det görs.

Anonym sa...

Ursäkta stavningen. Glömde korrekturläsa ;)

Anonym sa...

Detta kallar jag politiskt självmål att ånyo gå ut och köra stilen med att försöka göra bort (sd) och i synnerhet kalla dom fega.Sverigedemokraterna har ju redan fått ut sitt budskap till stugorna i blekinge,folk ser ju bara att de styrande politikerna inte låter dom själva välja vad de tycker rörande flyktingmottagande.Hade det inte varit bättre att ni bemött dom med fakta dvs. siffror (kostnad för flykting mottagandet) och en beskrivning hur flyktingarna hade påverkat Ronneby och dess medborgare när det gäller bostäder och arbetssituationen i staden.100 personer är inte lite om man lägger till deras familjer kan man sen räkna med anhöriga till dessa ja då är det ju en avservärd mängd människor det gäller.Fakta tack eller är den för känslig ? Är på sådana här utspel (sd) vinner väljare tänk på det.

Tim Svanberg sa...

Det är faktan jag tänkte debattera om men de har ju tackat nej så någon saklig debatt blir det nog inte

Anonym sa...

Varför lägger du inte ut faktan här då på bloggen i ämnet ? siffror mm. eller rentav går ut med en artikel i lokaltidningen så alla kan se att det inte behövs en folkomröstning i flyktingmottagandefrågan och att (sd) har totalt fel.Är ju detta folk ute i stugorna vill veta inte massa tjafs i debatter som inte leder någon vart.Vill även minnas att Marie Demker gav ett råd till alla som ville bemöta (sd) ta fram siffror och tabeller som visar kostnader och övrigt annars går det inte att vinna debatten mot (sd).

Anonym sa...

Reinfeldt debatterar inte med sd
Statsminister Fredrik Reinfeldt tänker inte debattera med Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson.