onsdag, april 18, 2007

Alliansen-Vår tids rättviserörelse

Tittade på Argument igår. Tycker att debatten om ungdomsarbetslösheten var spännande. Framförallt märker jag att debattörer på vänsterkanten, i detta fallet Ida Gabrielsson inte förklarar hur de tänker och hoppar över en tre fyra steg i när hon försöker argumentera. Dessutom har Ida en debatteknik jag trodde att vi skulle slippa. Hon påför andra människor åsikter de inte står för och klasskampsretoriken som väl egentligen övergavs i mitten av nittiotalet håller Ida kvar vid och påstår att alla förslag från Alliansen går ut på att subventionera och ge bidrag till överklassen. Vadå bidrag? Är sänkt skatt bidrag? och är kommunalarbetare överklass? Ja då har verkligen perspektiven ändrats en hel del under vänsterstyret i Sverige. Visserligen vet vi att de så kallade "klassklyftorna" har ökat rejält under Socialdemorkaterna och Vänsterparitets år vid makten.

Alliansens arbete på det arbetsmarknadspolitiska området är vår tids största rättvisereform.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gezzes pojkstackarn måste blitt hjärntvättad...Alliansen rättvisa ...Nej nu måste ja lägga mig å rulla runt på golvet utav skratt.Ta från dom fattiga ge till dom rika men men dom lovade ju de inför valet så folk har sig själva att skylla som röstade dit dem.

Anonym sa...

Nyamko Sabuni, Integrations- och jämställdhetsminister, har meddelat att hon kommer till Rosengård på fredag. Uppmärksamheten kring de senaste dagarnas händelser gör att hon med egna ögon vill se vad som pågår.Jasså nu reagerar alliansen men hur ska de sätta stopp ...fortsättning följer och Sverigedemokraterna får mer rätt för var minut som går...

Peter Olevik Dunder sa...

Jag fick återberättat för mig att en av individerna som deltog i programmet var arbetslös, utbildad undersköterska, boende i Stockholm och denna individ sökte några jobb i veckan... Märkligt eftersom det dagligen dyker upp flera nya undersköterskejobbannonser hos AF...

Att sedan Ida Gabrielsson har en bild av vad som är att söka jobb som verkar stämma väl överens med den ovan exemplifierade arbetslösa gör inte att det är i närheten av verkligheten. Det finns ju ingen som tar denna arbetslösa individ och garanterar denna ett jobb; individen måste själv söka jobben, gå på intervju och sedan faktiskt jobba!

Orättvist är att (vi) andra ska behöva betala för att denna "arbetslösa" individ inte skaffar sig ett av de jobb som finns, när jobben till och med ligger i samma geografiska region och inom dennas yrkesområde!

Anonym sa...

http://www.lorry.dk/moduler/nyheder/showregvideo.asp?dato=18-04-2007&cID=1&vId=360327

Anonym sa...

“Idag på förmiddagen lämnade Thomas Östros, vice ordförande i näringsutskottet (s), in en KU-anmälan mot näringsminister Maud Olofsson. Anmälan grundar sig på att näringsministern, inför riksdagens budgetbehandling i höstas, garanterat att forskningsprogrammet Forska & Väx för 2007 skulle tillföras 100 miljoner kronor i samband med vårpropositionen. Detta då anslaget till Forska & Väx enligt näringsministern av misstag försvunnit i regeringens budgetprocess. Dock innehöll vårpropositionen inga pengar till Forska & Väx och riksdagen har därmed fattat sitt budgetbeslut på felaktiga grunder.”