fredag, maj 18, 2007

CUF-stämma

Sitter på plats på CUFs stämma i Karlmar. Ett mycket härligt gäng har samlats här för att ta det ena kloka beslutet efter det andra. Det ena beslutet liberalare än det andra. Bland annat har det beslutats om aktiv dödshjälp.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den 8 oktober 1987 i Madrid slog World Medical Association fast att eutanasi är oetiskt. Till eutanasi räknades inte patienters rätt att gå en naturlig död till mötes.1992 förnyades ställningstagandet, där läkarassisterat självmord förklarades vara oetiskt och att läkarkåren måste fördöma sådant. I maj 2001 antogs dessa ställningstaganden som resolution av WMA.Aktiv dödshjälp innebär att man aktivt förkortar en persons liv, vanligen genom att administrera höga doser morfin, barbiturater eller en så kallad cocktailpåse. Aktiv dödshjälp är ett omdiskuterat ämne i hela världen och är förbjudet i stora delar av världen då det kommer i konflikt med religiösa och humanistiska uppfattningar om livets okränkbarhet och varje människas rätt att leva. De länder som tillåter aktiv dödshjälp var år 2006 Nederländerna (först att införa aktiv dödshjälp), Belgien och Israel.Jo det var ju ett klokt beslut från korkade centerpartister.

Anonym sa...

sitt tal på riksårsmötet i Karlskrona på söndagsförmiddagen anklagade Martin Kinnunen sverigedemokraterna för att ha för slätstrukna förslag.
Kinnunen, som leder ungdomsförbundet SDU, tycker att partiet ska sticka ut hakan på fler områden än invandringspolitiken.
Han ger själv ett exempel: Aktiv dödshjälp.Men Oj Oj Svanberg ni tycks inte ha så olika åsikter :-)

Tim Svanberg sa...

Ni är för härliga, ni Sverigedemokrater. Ni har aldrig fuderat på att tänka till lite ibland också? eller vill ni kanske fortsätta bekräfta den bild folk har av er?

Anonym sa...

DN Debatt 21/5 2007
"Jag känner förtvivlan över regeringens politik"

Centerveteranen och tidigare arbetsmarknadsministern Börje Hörnlund dömer ut alliansen: Mest orolig är jag över utvecklingen i mitt eget parti. Många borgerliga väljare ångrar i dag att de gav sin röst åt något av allianspartierna. De ser en regering som är blind och okänslig för hur verkligheten ser ut. Själv känner jag förtvivlan inför i första hand de fyra partiledarnas sätt att hantera sin regeringsmakt. Mest orolig är jag för centerns utveckling. Vill partiet ha kvar låginkomsttagarnas och pensionärernas röster gäller det att skärpa sig. Och vill alliansen regera vidare efter nästa val måste den ändra politisk profil snabbt som ögat. Jag har svårt att tro att den ska lyckas. Det skriver centerpartiets veteran Börje Hörnlund, arbetsmarknadsminister i Bildts regering 1991-94