torsdag, maj 31, 2007

Bush visar vägen

George Bush lägger fram en klimatstrategi för att samla de länder som släpper ut mest växthusgaser. Bland annat lovas att utsläppen från bilar snarast skall minskas med 20 %. Det är ett mycket lovvärt initiativ från den amerikanska administrationen. Alla torde varanöjda utom miljöpartiet. Ett parti som helt och håller är uppbyggd kring förhoppningen att inget annat parti driver miljöpolitik. De tycker att miljöpolitik är enorm viktigt, bara det inte är någon annan än de som driver frågorna. En och annnan miljöpartist sover nog ganska dåligt nu för tiden, är alla partier drver miljöfrågorna. jag säger bara till miljöpartiet: Var beredda på att ramla ur riksdagen 2010

5 kommentarer:

Anonym sa...

"DN Debatt 31/5 2007

Nya Integrationsbarometern: Tre av tio svenskar vill systematiskt begränsa invandrare när det gäller tillgång till jobb, bostäder och bidrag. 2007 tycks svenskarnas syn på invandrare och etniska minoriteter ha börjat svänga i motsatt riktning. 23,3 procent är beredda att rösta på ett parti som vill begränsa på invandrares rättigheter. Fler vill också systematiskt ge förtur åt svenskar framför invandrare på arbets- och bostadsmarknaden." Får nog bidragsfifflande centern också göra kan tänkas :-)

Tim Svanberg sa...

Är det därför sd har 2,1 %? Vad har detta med miljöfrågor att göra

Anonym sa...

I Synovate Temos majmätning
sd 2,7% (+0,1) ställ sen den siffran mot detta :-)Nya Integrationsbarometern:
23,3 procent är beredda att rösta på ett parti som vill inskränka på invandrares rättigheter. Fler vill också systematiskt ge förtur åt svenskar framför invandrare på arbets- och bostadsmarknaden.Tror även du kan läsa mellan raderna och har öron och ögon som säger dig något helt annat.

Anonym sa...

I Skops senaste väljarbarometer, genomförd bland 1 100 svenskar mellan den 23 april och den 22 maj, leder de tre oppositionspartierna över de fyra regeringspartierna med 3,6 procentenheter.Partiernas resultat i procent med förändringen sedan förra mätningen inom parentes:

Socialdemokraterna 38,0 (+0,6), moderaterna 26,4 (+0,5), centern 7,7 (0), folkpartiet 6,3 (-0,6), miljöpartiet 5,8 (-0,7), kristdemokraterna 5,5 (-0,8), vänsterpartiet 5,7 (+0,7), Sverigedemokraterna 3,3 (+0,1), övriga partier 1,4 (+0,3).

Jonathan Robertsson sa...

Klykan:
Vad har SD:s opinionssiffror med amerikansk klimatpolitik att göra?

Tim: Det jag gillar i det här fallet med Bush är att han bor i ett miljövänligt hus privat, som han fixat utom politiken. Det är bra!
Men jag börjar bli orolig för att politiker kan göra ännu fler inskränkningar i marknadsekonomin och friheten genom att rättfärdiga det med att åtgärden genomförs i namn av klimatet. Och här talar vi om en republikan i Vita huset, inte någon rödgrön i Rosenbad!
Beträffande miljöpartiet tror jag i likhet med dig att det är dåligt för dem. När högerpolitiker talar om att rädda miljön tvingar det klimatextremister som MP att profilera sig tydligt som ännu mer miljövänligt. Det kommer i sin tur att leda till emotionella övertramp från MP:S sida; varenda reglering från borgarna kommer att vara otillräcklig.
Jag är visserligen inte någon miljömupp, men om du har rätt och om det leder till att MP sparkas ut ur riksdagen 2010, då reviderar jag kanske min syn på klimathysterin =)