fredag, juni 01, 2007

Samband?

Den största invandringen någonsin hade Sverige förra året. Men de livrädda Sverigedemokraterna kan vara lugna. Den absout största gruppen är svenskar som återvänder till Sverige efter år i utlandet. Kan det ha ett samband med regeringsskiftet förra året?

7 kommentarer:

Anonym sa...

- Opinionsläget är i stort sett stabilt, säger opinionsanalytikern Nicklas Källebring.

- De partier som har problem är vänsterpartiet och moderaterna och centern samt kristdeomkraterna och folkpartiet vars väljarstöd långsamt kryper neråt i mätning för mätning.

Tim Svanberg sa...

Centerpartiet lade du till där. Har själv läst artikeln. sorry, den gubben gick inte

Anonym sa...

Moderaterna har tappat var femte väljare
Moderaterna har tappat nästan var femte väljare sedan april. Det visar Novus Opinions och TV4Nyheternas senaste väljarundersökning.Fp och kd framåt
Samtidigt som moderaterna tappar så har regeringskollegorna i kristdemokraterna och folkpartiet gått framåt. De senare är återigen näst största borgerliga parti, med stöd från 6,3 procent av väljarna.
Kristdemokraterna klättrar för första gången sedan februari över fyra procentsspärren. Med en uppgång på 1,2 procentenhet från mätningarna i april stannar de på 4,8 procent. Det fjärde regeringspartiet, centern, ligger kvar på 5,7 procent.

Anonym sa...

Surahammar-politiker åtalas för valfusk
En s-politiker åtalas för valfusk sedan hon plockat undan Sverigedemokraternas röstsedlar, skriver Vestmanlands Läns Tidning.

Kvinnan är fullmäktigeledamot för socialdemokraterna i Surahammar och jobbade som valsedelsutdelare under valdagen den 17 september förra året. Kvinnan har erkänt att hon tagit röstsedlarna och lagt dem i en papperskasse, men kan inte förklara varför utan säger att hon fick "hjärnsläpp".



Riskerar böter
Hon förnekar dock att hon haft uppsåt att påverka valresultatet. S-politikern riskerar nu böter för brottet otillbörligt verkande vid röstning.

Anonym sa...

http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.708419

Anonym sa...

http://www.scb.se/templates/Standard____177264.asp

Anonym sa...

Centerpartiet är det verkliga bidragspartiet. Vem vågar ta bladet från munnen och säga att jordbruksbidraget är det enda bidrag som får öka utan att någon vågar ifrågasätta. Jordbruksbidragen är värre än sovjetstatens planhushållning.