måndag, maj 14, 2007

Hotet mot demokratin

JFDK (jämshögs folkhögskolas direkta kommando) skriver en inte alldeles för analyserande eller argumenterande insändare i dagens sydöstran. De ogillar att (sd) ska få ha sitt årsmöe i Karlskrona och uppmanar folk att inte acceptera detta. Felaktigt skriver de att karlskrona kommun har bjudit in (sd), vilket inte är fallet. De säger vidare att karlskrona inte lyssnar på folket när de låter (sd) har möte där. Faktum är att (sd) faktiskt har 8 mandat och är tredje störst. Det faktumet kommer inte JFDK ifrån. JFDK är för närvarande tillsammans med SSU Sverigedemokraternas bästa vänner. Inget kommer så lägligt för dem som ett gäng skrikiga vänstermänniskor som gapar att de inte har folket med sig.

Jag tillhör dem sominte direkt har några högre tankar om JFDK (som för övrigt inte vågar stå för sina åsikter) när de skriver insändare, och annonyma inlägg och insändare bör man enligt mig värdera något lägre än de med namn till. Sverige är ett mångkulturellt samälle med många olika människor och kulturer. Men vi är också ett mångpluralistiskt samhälle i fråga om åsikter. Alla har inte samma åsikt. Därför är det viktigt att alla argument och åsikter får genomgå samma granskning. Vilka är JFDK att cencurera vissa åsikter i debatten? JFDK är ett större hot mot demokratin än vad (sd) någonsin kommer att vara.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tim Svanberg presenterar en mycket korttänkt analys då han säger att JFDK är ett hot mot demokratin.

Tim skrev:
"Felaktigt skriver de att karlskrona kommun har bjudit in (sd), vilket inte är fallet."

Då sd inte kunnat få någon lokal i sverige där de kan hålla sitt riksårsmöte gick till slut så långt att sd fick söka sig till danmark. Efter att de väl lyckats få en lokal i danmark, sade danmark slutligen nej till uthyrandet av lokalen. Således stod alltså sd i en prekär situation då de enligt sina stadgar var tvungna att snarast hålla riksårsmöte men inte hade någon lokal. Sd var i detta läge pressat. Att karlskrona kommun i detta läge säger att "fine, ni kan få hyra sparresalen och polisen (tillsammans med kommunen) skyddar er", måste ses som en inbjudan. Ett agerande måste ses i sin kontext, och även om det formella meddelandet från karlskrona kommun inte var betecknat "inbjudan" så måste det i sin kontext vara just en inbjudan.

Tim skrev:
"när de skriver insändare, och annonyma inlägg och insändare bör man enligt mig värdera något lägre än de med namn till."

I en situation som den som nu föreligger förstår jag definitivt att insändarskribenter vill hålla sig anonyma. Personer som kritiserar sd har en förmåga att bli utsatta för förföljelser av sd. Hoten är reella. Det finns många människor i sd:s led som inte drar sig för att använda våld för att tysta kritiker. Ett, inte tillräckligt uppmärksammat, exempel på detta är när sd:s tredje kandidat i lund hotar en nära vän till mig på dennes kontor - därför att en organisation vännen tillhör kritiserat sd.
Utöver dessa hot som kommer från sd är det en överhängande risk att polis (inkl säpo) registrerar, och bevakar, de som kritiserar sd utifrån en vänstergrund. Skälen till detta må vara förståeliga, men det minskar knappast ner rättfärdigandet av anonymitet hos folk som kritiserar sd.
T.ex. har jag själv blivit fotograferad otaliga gånger av både poliser och högerextrema (inkl sd) vid anti-rasistiska demonstrationer (samtliga icke-våldsamma).
Jag stödjer fullständigt JFDKs val att vara anonyma.

Tim skrev:
"JFDK är ett större hot mot demokratin än vad (sd) någonsin kommer att vara."
Att JFDK och alla andra som kommer demonstrera mot sd under helgen är ett hot mot demokratin är en befängd tanke.
Tim verkar vända sig mot tanken om fri demonstrationsrätt, med tanke på att det är just denna rätt som under helgen kommer utnyttjas. Hur detta kan vara ett hot mot demokratin förstår jag inte. Demonstrationer är en företeelse som vanligtvis anses utgöra en av de absoluta kärnverksamheterna inom en demokrati. Detta antar jag att Tim håller med om. Hur det kan vara odemokratiskt att utnyttja en demokratisk rättighet förstår jag inte.

Tim verkar lägga otroligt mycket tid på denna blogg på att kritisera de som kommer kritisera sd under helgen. Men när kritiserar Tim själv sd? Och jovisst, man kanske kan finna några ord på denna blogg som kritiserar sd, men kommer vi att se Tim i helgens demonstrationer?
Jag hade extremt gärna sett Tim i helgens demonstrationer. Samtliga människor som ogillar sd:s politik och vad den står för borde ta sin demokratiska rätt tillvara denna helg och demonstrera mot sd. Mediebevakningen kommer vara enorm, och det är ett ypperligt tillfälle att visa vad man egentligen tycker om sd.
Dessutom tror jag att det är extremt viktigt för karlskronas rykte att protesterna blir stora. Karlskronas historia är ju inte direkt ofläckat vad gäller högerextrem politik. Denna stämpel har till viss del lyckats tunnas ut, men i och med helgens riksårsmöte förstärks stämpeln något otroligt. Jag förstår faktiskt inte alls karlskrona kommuns agerande i frågan. Om inte kommunen tar detta ansvar är det upp till alla andra att ta detta ansvar.

Vi ses på helgens demonstrationer! Detta riktar sig både till dig, Tim, och till alla andra.

mer info går att hitta på www.motkraft.net --> kalendarium.

/ Ronnebybo, som för tillfället studerar i Lund.

Anonym sa...

Jösses vilket gråtande från detta vänsterfolk som tror folk går på deras snicksnack.Denna länk visar fint vilka det är som brukar våld och uppträder tragiskt som ingen normal människa kan sympatisera med...http://www.youtube.com/watch?v=b2Y5vRYSpX0.....Och denna länk har ju svaret på varför dessa personer far med ren lögn......http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=647904

Anonym sa...

Kan bara hoppas folk samlas för en manifestation mot detta vänsterbyk som vill inskränka mötesfriheten,hoppas verkligen centerns representanter möter upp i Karlskrona tillsammans med övriga alliansen och visar att de stödjer detta.Väl mött 18-20 maj i Karlskrona.

Anonym sa...

Händer det minsta lilla sak vid detta möte som kommer att bevakas utav såväl svensk som utländsk media, kommer SD att få matyrstatus sen kommer det att bli ordentligt pinsamt för sittande regering att förklara sig varför man inte kan upprätthålla mötesfriheten.Vad det sen leder till i slutfasen det kan vi nog alla också se framför oss dvs.många kommer att lägga sina röster på SD i ren sympati i nästa val oavsett om folk gillar eller ogillar dess politik.Så håll er i skinnet SD är bra som 3%(räcker gott) parti men risken är stor att detta inte kommer att vara fallet ifall allt urartar.

Tim Svanberg sa...

Sd har frågat Karlskrona och de gjorde en analys av läget. Det är inte en inbjudan. Demonstrationsrätten och mötesfriheten är extremt viktiga, därför ska sd få hålla sitt möte. Det är rätt att det finns många som blivit förföljda av sina åsikter. Faktiskt även sverigedomkrater. Tror knappast att regelrätta registreringar av vänsteråsikter förekommer längre. JFDK glömmer en viktig detalj: Att sd ändå har åtta mandat, åtta mandat mer än vad yttersta vänstern har. Det ter sig då ganska fånigt att marginaslierade grupper på vänsterkabnten vill marginalisera sd som är oändligt mycket större än dem. Sd måste mötas på andra sätt. Jag har bland annat bjudit in till debatt. Men att stå och skrika och störa sds möte gynnar ENBART Sd

Anonym sa...

Stämmer denna hotbild som polisen gjort och som beskrivs i denna artikel, är Sverigedemokraternas matyrskap ett faktum.Samlar inte folk ihop sig för att motverka detta och visa att mötesfrihet är viktigare inför all den press som kommer att vara på plats kommer Sverigedemokraterna att dundra in riksdagen tills nästa val det är då något som är säkert.....http://blt.se/article/914244_102-145-0-0

Anonym sa...

..och till slut kom knorren som under läsningen blev allt mer väntad:
"mer info går att hitta på www.motkraft.net --> kalendarium."
Vänsterfolket har två axiom: "Vi har alltid rätt" och "Tycker ni inte som vi ska vi ställa till ett helvete för er, med ALLA medel".
Är det inte snart dags att böra se sanningen, varifrån det politiska våldet ofats kommer?
Inte är det från SD.
Fråga Göteborgarna, Köpenhamnarna, affärsägarna som "konfronteras" av AFA och Reclaim-folket. De vet och gåsleverjournalisterna hejar på dem i media.
(Ja, jag önskar vara anonym, jag vill kunna gå ifred på gatorna. AFA är starka i min stad.)