torsdag, maj 17, 2007

Det Sverigedemokratiska pusslet läggs på plats


Pusselbit efter pusselbit faller på plats i det Sverigedemokratiska pusslet. Ta bara denna bild som är hämtad från Aftonbladet. Den säger väl egentligen allt.


Sen har vi Jan Rume från Ronneby. Han har levt på socialbidrag sedan 1993 och har nu valts in i fullmäkige i Ronneby. När Jan har fått arvode har man sänkt socialbidraget med motsvarande summa. Helt rätt gjort. Varför ska Sverigedemokraterna särbehandlas? Jag har fått studiebidrag och studielån de senaste tre åren. När jag har fått arvode från politiken har detta självfallet påverkat mitt studiemedel. Sedan säger Jan Rume något så begåvat som:

"Det är pengar som mina väljare har gett mig"

För det första har inte väljarna gett honom någonting. Väljarna har valt in honom i kommunfullmäktige och därmed är han berättigad att få arvode för de uppdrag han går på.


Enligt Rumes resonemang skulle inte heller arbetsinkomst påverka socialbidrag. Det är ju pengar som arbetsgivaren har valt att ge honom. Bidrag skall man bara ha om man verkligen är i behov av det. När den gode Rume får pengar för sina politiska uppdrag skall självfallet socialbidraget sänkas med motsvarande belopp.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tim Svanberg de osakligas mästare.Tim varför nämner du inte ett ord på bloggen varför jag tvingats i 14 år att leva på bidrag pga utav rättsövergrepp som eliten utav Sveriges juridikexperter konstaterat.Var fanns ert parti när När "Ronnebyskandalen" rullades upp på TV jo gömda bakom alla andra som inte hade ryggrad nog att visa lite rättspatos.Nu var det ju inte bara mitt fall som visades upp utan än allvarligare saker såsom mord men även det hukade sig alla för.Idag är det vardagsmat det jag visade upp 1993 tillsammans med Peter Althin och då kan man ju genast undra varför ni inte reagerar mot att folk blir utsatta för rättsövergrepp och Osmo Vallo fallet är väl det som folk minns bäst liksom fallet Ulf.Så kan bara ge dig ett råd ta redan på fakta först innan du överhuvudtaget yttra dig i sak för du gör bara bort dig själv med din osaklighet eller tycker du det är bra att Svenskt rättsväsende gör rätt när de försätter folk i bidragsberoende för att dölja sin egen inkompetens och skydda varandra ? Sen Tim om du vill ha ytterligare fakta så kan du ju alltid kontakta mig så ska du få både TV programmet som gjorde och de mängder utav artiklar som skrevs angående Ronnebyskandalen 1993.

Anonym sa...

Har du missat Levalunda mordet och det övriga Jan Rume avslöjade för TV ?.Ronneby ska vara tacksamma för att detta kom fram till ytan men tyvärr verkar det inte hjälpt för samma korkade personer finns kvar men vi ser ju alla hur polis åklagare och domstolar fungerar i Blekinge idag.Är du nöjd ?

Anonym sa...

Genast glömde centerwannabien Svanberg sin kriminelle polare Federley som vill att man ska få punda å knarka lagligt och killen som ville att prostituerade skulle kunna skriva avtal med sina hallickar med motiveringen att sexhandel var lukrativt.Det kallar jag ett par rejäla pusselbitar som kom på plats när det gäller centerns folk

Tim Svanberg sa...

Märker att jag trampat på ömma tår. Vad gäller blogginlägget hade det inte med rättsskandaler eller domar att göra utan huruvida man skall sänka bidrag då man får politiska arvoden

Anonym sa...

"Visst ska vi politiker ha betalt för det arbete som vi skattebetalare förväntar oss att de ska lägga ner på sina uppdrag" Nils Ingemar Thorell BLT 4/1 2007 när han fick frågan varför han varit med och beviljat Mats Johansson (s) (region syd) 600 000 i årinkomst

Anonym sa...

Inga ömma tår här Svanberg ;-)

Anonym sa...

Centern och dess väljare torde vara de största bidragstagarna i det här landet,med sina alla former utav stöd och bidrag de får för sina jordbruk mm. SDs bidragstagare kan i jämförelse räknas i promille satt mot detta.

Anonym sa...

3,7 miljoner i olika ersättningar har sd`s förtroendevalda inkasserat.Ja och vad är det med det ? Är väl i den storleksordningen många utav alliansens valda har i årsinkomster.

Anonym sa...

Federley på SD:s sida inför veckoslutet

"Vi får aldrig kapitulera inför det politiska våldet som kommer från nationalsocialister och extremsocialister"

[CUF:s ordförande, riksdagsman Fredrick Federley solidariserar sig med Sverigedemokraterna i sitt inledningstal vid CUF:s förbundsstämma i Kalmar 17 maj 2007].......http://www.cuf.se/News.aspx?ID=722&LocalID=0

Anonym sa...

Säger allt om alliansens förakt mot de som har de sämst i vårt samhälle.http://evalenajansson.blogspot.com/2007/05/varfr-kallas-sjukpensionrer-fr.html