lördag, juli 14, 2007

Avundsjukan

Jag läste en artikel om att svenskarna anser att de borgerliga står på "de rikas sida" och att sossarna står för trygghet. Det är egentligen ganska patetiskt. Andemeningen i denna artikel är alltså att de borgerliga är lite mindre mänskliga än sossarna. De står på "de rikas" sida och det får man absolut inte göra. Men vilka är egentligen dessa "rika". Dels så är det människor som genom arv, gåvor och liknande inte lyft ett handtag i hela sitt liv men det är en mycket liten andel. Största delen rika är människor som startat med tomma händer, goda ideer och enormt mycket slit. Människor som lagt ner flera år av sina liv för utbilda sig och som har ett mål och en ambition att komma någonstans. Att ifrågasätta dessa människors rikedommar är inget annat än ren och skär avundsjuka

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det är en rätt skoj bevakning från Almedalen från Politikerbloggens sida. Har kopplat upp mig flera gånger om dagen för att kolla in bilder och notiser. Är jag intresserad av de budskap som har förmedlats under veckan ser jag hellre på TV-Nyheterna eller läser DN där djupare analyser kan ges. Vill inte ha sådana analyser på en blogg.

Fast en sak har du rätt i. Jag tror svenska folket ger “fulla fan” i vem Federlay raggar upp. Han börjar allt mer likna en seriefigur och tappar i mina ögon trovärdighet ju mer han öppnar munnen. Han blir mer en produkt än politiker. Kan man anmäla honom till Konsumentombudsmannen mån tro för tvivelaktigt innehåll eller bäst före datum? Landsfader Federley kommer han då aldrig bli om han fortsätter på detta sätt…
www.politikerbloggen.se

Tim Svanberg sa...

Förstår inte riktigt var jag tar upp Almedalen. Du har nog läst fel inlägg. Sen vad gäller analyser så ärdet ju så att det inte finns en analys som fungerar rakt av. Fler aolika vinklingar är nog nödvändigt för att få perspektiv.

Anonym sa...

AVSLÖJANDE. Riksdagsledamoten Fredrick Federleys och PR-kvinnan Dominika Peczynskis “En annan salladsbar” har försatts i konkurs, kan Politikerbloggen i dag avslöja.

Beslutet fattades av Stockholms tingsrätt i går.

Politikerbloggen nådde för en stund sedan Fredrick Federley per telefon.

- Det stämmer att “En annan salladsbar” försatts i konkurs, säger han.

Anonym sa...

HAHA….Vilken rackare till entreprenör. Inte en krona inbetalt i moms under denna tid.Lön har gått rakt i fickan och hyresvärden dynglurad.

Anonym sa...

Det är märkligt att två “pr-genier” som Dominika och Fredrick inte värderar den negativa publicitet detta innebär högre. Även om bolagsmännen ur egen ficka skulle behöva hosta upp 100 000 kr var för att komma på grön kvist i bolaget så är det lite jämfört med skadan som publiciteten innebär. En opartisk konkursförvaltare kommer att vända på alla stenar. De drabbade fordringsägarna och personalen kommer kunna tala ut i media. Konkursförvaltaren ger in konkursbouppteckning till tingsrätten. Den blir offentlig och hamnar i media. Därefter kallas båda bolagsmännen till edgångssammanträde. Då kan media åter ge negativ publicitet. Skadan för den som är i behov av allmänhetens förtroende kan bli förödande.