lördag, juli 03, 2010

Livsstilsläger valfråga för Blekingesossarna

Något sent medger jag, men som sagt bättre sent än aldrig kastar jag mig in och kommenterar blekingesossarnas utspel om livsstilsmottagningar. I BLT i veckan kunde man läsa hur sossen Jeanette Andreasson-Sjödin predikar för oss hur vi ska må bättre. Huka eder nu drar rörelsen fram det stora artilleriet mot allmänhetens dekadens. Med livsstilsmottagningar ute folkhemmets bostadsomröden ska vi alla lära oss hur vi blir goda medborgare som inte missbrukar vår möjlighet att själva leva våra liv hur vi vill.

- Vinner vi valet lovar jag att det blir pengar till sådana mottagningar, säger landstingspolitikern Jeanette Andreasson-Sjödin.

Hur vore det om våra högt aktade poltiker i landstingets folkförsamling istället för att lova vad de ska göra med våra pengar kunde beskriva hur de ska göra för att allt mindre av våra surt förvärvade pengar ska gå till sosseelitens egna små prestigeprojekt. Då kan jag passa på att lova att jag aldrig kommer att rösta på någon som lovar bort andras pengar.

- En god hälsa är ofta grunden till ett gott liv, säger Jeanette Andreasson-Sjödin. Inte alla har den lyckan, men många av oss kan med små medel göra en hel del för vår hälsa.

Så kan det vara. Det kan också vara så att ju mer våra klåfingrigaste politiker bestämmer hur vi ska leva våra liv, ju sämre mår vi. Min definition på ett gott liv behöver ju inte nödvändigtvis sammanfalla med landstingssossarnas. Många kan med små medel göra mycket för vår hälsa och vet du Jeanette vad som är det bästa? Det bästa är att detta sköter vi mycket bra även utan dina allmosor.

- Vi kan behöva hjälp för att förändra livsstilen och det är där de speciella mottagningarna kommer in i bilden.

Specialla mottagningarna? Hjälp med att förändra livsstilen? Nu är det dags att dra öronen åt sig. När sossar pratar om att det är dags att förändra livsstilen bör man bli orolig. Har borgerliga värderingar börjat sätta sig för mycket i den tidigare så sossiga folksjälen? Är det dags att med alla till buds stående statliga medel bekämpa dessa cansersvulster på samhällskroppen?

-Kultur på recept är Blekinge ibland de första i landet att testa, vi startade för med det under hösten, fortsätter Jeanette Andreasson-Sjödin. Kultur kan hjälpa oss att mentalt komma ur svåra sjukdomsbilder om vi haft turen att tillfriskna fysiskt.

Och vad är kultur? Är det nationalförsamlingens barnkör eller sovjetisk poesi som avses? personligen kan jag konstatera att det mesta som politiker brukar kalla kultur ger mig ångest snarare än själslig återhämtning.

- Vi är väl medvetna om att graden av hälsa både är en könsfråga och en klassfråga. En överviktig, rökande arbetarklasskvinna som dessutom stressar, ligger sämst till.

Skicka henne genast till ett socialistiskt livsstilsläger med sovjetisk arbetarklassretorik på recept.

Är lite sugen på kebab idag men eftersom jag inser att jag idag dessutom kommer att slappa en hel del inser jag att det vore detsamma som att be om en enkelbiljett till livssstilsläger lägger jag nog det på hyllan.

1 kommentar:

Sköne Per I Viken sa...

Andreasson Sjödin kan ju börja sin kampanj för bättre livsstil med att övertyga sitt kommunalråd och vice kommunalråd om hälsofördelarna med att sluta röka!