söndag, juli 11, 2010

Kelgrisen Wetterstrand

Wetterstrand (fortsättningsvis w) har blivit medias absoluta gullegris. Vad hon än gör så höjs hon till skyarna av svt, sr, aftonbladet och inte minst tv4. Det är mycket uppenbart att media vill skapa en framgångssaga av miljöpartiet i valet. Det går inte att hitta artiklar i dessa media som beskriver W i negativa ordalag. Vad gäller Tv4 är det inte särkskilt förvånande att mp och W särbehandlas med tanke på att Gustav Fridolin jobbat på Tv4s samhällsredation. Objektivt? Inte särskilt. Många av dessa artiklar beskriver dessutom W helt felaktig. En del handlar om att W på något vis skulle skärma sig från blockpolitiken och istället för att attackera motståndarna sikta framåt. hm, nu får vi nog hejda oss lite. Finns det någon som på ett mer häcklande vis attackerar motståndarna med raljerande oneliners än W. Mp ligger strax under 10 % i opinionen och kommer troligtvis med medias försorg ligga där fram till valet. Vem i mediakåren vågar kritisera w och mp?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Spännande att man hausar en person inom partiet, särskilt då personen i fråga skall avgå efter valet. Stor risk att det påverkar partiets position när nyheten når den breda allmänheten.

Men det verkar helt lämnats ute ur debatten. Lägger man möjligen upp en snygg serve för att kunna smasha in den nyheten på löpet strax innan valet för att öka spänningen?

Tim Svanberg sa...

Precis som du säger Olander så är det inget som nått media direkt. När detta når de stora massorna kanske det blir annat ljud i skällan.