lördag, juli 10, 2010

Ternströms avhopp

Solveig Ternströms avhopp bör kommenteras. I veckan hoppade Ternström av och detta på Centerparitets dag i Almedalen. Förutom att det var riktigt fult gjort så finns det en del andra aspekter att titta på. Ternsröm hävdar att hon hoppar av Centerpartiet för at stödja sossarna efter att Centerpartiet har deltagit i kränkraftsuppgörelsen som röstades igenom nyligen i Riksdagen. I ett slag överger Ternström alla sina ideologiska ryggradsreflexer och stödjer plötsligt socialister och kommunister. Det är inte trovärdigt. Antingen finns det ingen ryggrad att få reflexer i eller så var detta Ternströms chans att på allvar stödja de partier hon egentligen sympatiserar med. Det hade antagligen sett ganska märkligt ut att utan anledning svänga om kappan så snabbt annars.

Ternström bör vara mycket medvten om att hennes riksdagsplats hade hon bara kunnat drömma om, om inte Federley och övriga personer som lett förnyelsen av paritet inte funnits eller inte givits utrymme i debatten. Förnyelsen av Centerpartet gjorde att vi växte från 6 % till ca 8 %. En stor del av denna framväxt kom i Stockholm

Det är också rättså märkligt att Ternström pratar om samvete och ryggrad när hon för lite mer än ett år sedan tryckte på ja-knappen i FRA-omröstningen. Var fanns ryggraden då? Jag har faktiskt ingen respekt för hennes politiska gärning och känner en stor lättnad att hon inte längre är en del av Centerpartiet.

Inga kommentarer: