onsdag, juli 28, 2010

Kommunister och skatter

Ronnebys lokala vänsterpartist Peter Bowin har tagit över rodret från Ronny Pettersson som tidigare var gruppledare för vänstern i Ronneby. Det tror jag är bra. Peter Bowin är kommunist ända ut i fingerspetsarna och förnekar inte heller detta. På sin blogg ondgör han sig över att skatterna har sänkts av alliansen och frågar sig vem som ska betala skattesänkningarna. Frågan är mycket konstigt ställd. Perspektivet är alltså att i grundläget betalar man 100 % av sin inkomst till staten och alla avvikelser från detta måste betalas av någon. Klassisk kommunistpolitik helt enkelt. En mer normal utgångspunkt är att när jag utför ett arbete så får jag betalt för detta arbete som ersättning för att jag istället för att vara ledig arbetade. Alla avvikelser från detta är egentligen mycket svåra att moraliskt försvara och ska naturligtvis hållas på ett minimum.

Tänk dig att du arbetar 10 timmar och för detta får en ersättning från uppdragsgivaren på 100 kr per timme. Snabbt uträknat får du in 1 000kr för detta arbete. Av dessa 1 000kr betalar du 300kr i skatt. Du får alltså bara behålla 700 kr. Detta innebär att de första tre timmarna jobbar du, men skörda frukten av ditt arbete får någon annan (läs staten). Att staten kräver ett dina tre första timmar i detta fallet tillfaller dem mot din vilja är vad man kallar för tvångsarbete.

Det var en avstickare men ändå viktig i sammanhanget. När alliansen tillträde 2006 var jobbskatteavdraget bland det mest centrala i politiken och ett sätt att belöna arbete och flit. Det har inneburit att exempelvis en metallarbetare eller förskollärare har nästan 17 000kr mer om året, inte långt ifrån en extra månadslön. Nu vill socialisterna och kommunisterna med miljöpartiet riva upp detta och plocka dessa pengar från förskoleläraren och metallarbetaren. Undrar just vad de kommer att skära ned på när de får 1 500 kr mindre varje månad i plånboken. Saken är dessutom den att det finns ingen egentlig anledning till att plocka dessa pengar från vanligt folk förutom en våt dröm från kommunisterna att ta varje tillfälle som finns att ta människors pengar för att slänga in i den ofantliga sektorn. Att beskatta vanligt folk har aldrig varit något problem för socialister, det är ideologi för dem men problemet med socialism är att till slut har de gjort av med andra människors pengar.

Medan kommunisterna på kuba äntligen börjar flytta över verksamheter från det offentliga till det privata vill de svenska kommunisterna gå raka motsatta hållet, tillbaka till 80-talet.

Lars Ohly och Peter Bowin är väldigt duktiga på att prata om hur mycket pengar de ska ta från oss vanliga människor men vad händer den dagen alla produktiva människor tröttnar på byråkrater och skatter och lägger ned arbetet? Var får då Bowin och Ohly pengarna ifrån? Det är dags att säga nej till kommunism och socialism en gång för alla och dags att säga hej och välkommen till människans frigörelse från stat.

Inga kommentarer: