tisdag, september 29, 2009

Esbati har så fel så fel

Vänsterkartellens Ali Esbati försöker på SVT debatt blanda samman alliansen med Sverigedemokraterna och Fremskrittspartiet. Fremskrittspartiet genom att påstå att Frp inspireras av alliansen och att alliansen inspireras av frp och norsk borgerlighet. Jag ska vara fullständigt ärlig. Få saker är så fullständigt ointressant som norsk politik och för att ge mig på en inte allför vild gissning är det få liberaler som har något att lära av liberalismen i Norge (om nu någon sådan egenlitgen finns). Esbati menar också att Frps image är genomgående för " den nya högern i Europa". Fel, fel fel. Försök att hitta kopplingar mellan tyska FDP och Frp. Belgiska VLD är väl knappast kända för sina nära kontakter med Fremskrittspartiet.

Egentligen förtjänar en så dåligt underbyggd artikel inte att kommenteras men jag kände att Esbatis tokigheter inte får stå oemotsagda.

De moderna liberala partierna i Europa står bland annat för en tolerans gentemot de egna valen, liberaliseringar av ekonomin och kamp mot statlig övervakning

måndag, september 28, 2009

Ständigt dessa fransmän

Ganska lägligt efter gårdagens bloggpost kommer idag nyheten om att Franska ambassaden skickade ut ett antal personer för att fråga ut folkpartiets Riksdagsledamot Camilla Lindberg om hennes syn på EU:s telekompaket och naturligtvis få henne att ändra sig. Detta är mycket anmärkningsvärt. Att utländsk statsmakt utövar påtryckningar på enskilda ledamöter oroar självklar något. Camilla har tidigare visat att man inte så lätt utövar påtryckningar på henne så det lyckades man väl inte med dock.

UD bör kalla till sig den franska ambassadören för att få en förklaring på agerandet. Jag är rädd för att det här bara är början på en trend. Det är tydligen mycket prestige i de här frågorna. Fortsättning följer antagligen.

söndag, september 27, 2009

Frihetskampanjen igång, I Sverige och Tyskland

Det tyska valet blev en jättesuccé för liberalerna i FDP. Det är väldigt roligt att se mne också väntat. FDP har i valrörelsen drivit på krav om att förändra arbetsrätten, drastiskt sänka skatterna och dra Tyskland i en mer liberal riktning. Samtidigt ser vi att Socialdemokraterna gjorde sitt sämsta val sedan andra världskriget. Stackars sossar, de har det inte lätt någonstans. Nu hoppas vi att FDP får landvinningar i förhandlingarna om den nya regeringen.

Framgångarna för FDP bäddar för en succé även för Sveriges verkliga liberaler, till vilka jag räknar mig. Snart drar min kampanj för frihet igång på allvar och Riksdagen närmar sig. Om du vill vara en del av min frihetskampanj i valet är du väldigt välkommen att lägga ett mail till mig. Något längre fram i höst kommer kampanjen att få en betydligt mer organiserad form då mitt kampanjteam har hunnit träffas. Första steget är att komma bra till i medlemsomröstningen inom Malmöcentern.

EU , filderlare och Sarkozy

Frankrikes president Nicholas Sarkozy är en mycket speciell person. En president med stora mindervärdighetskomplex. Han vill nämligen bara bli fotograferad med mycket korta personer så att han skall framställas som längre. Ungefär som Berlusconi som enligt rykten låtit sätta in metallbitar under skorna för att det skall eka mer när han går igenom korridorerna.
Sarkozys nationalistiska och trångsynta världsbild har jag dessutom inte mycket till övers för. Oräknerliga gånger har han hotat med förhöjda tullar, importstopp och utspel mot östeuropeiska länder. Så talar en svag ledare som behöver en yttre fiende för att kunna samla folket bakom sig. Det finns åtskilligt mer att säga om denna president men det är inte det som detta inlägg handlar om utan om Sarkozys nyligen införda fildeningslag Hadopi.

Efter två varningar stängs fildelare av från Internet eftersom de enligt Sarkozy inte har på Internet att göra. En president som anser att denna frihet skall kunna inskränkas på detta sätt har för övrigt inte i presidentpalatset att göra. Dessutom är frågan kantad av skandaler. Det är något djupt tragiskt över att landet där Franska revolutionen ägde rum så fullkomligt glömt bort vad revolutionen handlade om.I det här läget är det dags att lyfta fram EU. Eu skall vara en försvarare av mänskliga rättigheter och frihet. Genom att initiera frågan om detta på EU-nivå kan vi få ett regelverk som garanterar EUs medborgare frihet från dylika lagar.

måndag, september 21, 2009

Ulla Andersson (v) svarslös.

Dagens budgetdebatt i Riksdagen var rolig att lyssna på. Det som var allra roligast var Vänsterpartiets Ulla Andersson som var helt svarslös. När Anders Borg, Roger Tiefensee och Carl B Hamilton tog replik på hennes anförande märke man tydligt att frågan de ställde visste hon inte svaret på, eller ville inte svara. Frågan var:

När Vänsterpartiet 2005 tog bort Arvs och Gåvoskatten (vilket gynnade miljardärer och miljonärer) för lånade pengar. Hur tänkte Vänsterpartiet i detta läget? Var det för att gynna vårdbiträdena?

Det var faktiskt riktigt, riktigt komiskt att se. Trots att hon fick frågan 5-6 gånger kunde hon inte svara och nervositeten gick inte att ta miste på. Den frågan kommer att upprepas i valrörelsen.

söndag, september 20, 2009

FRA och IPRED går bort

I samband med att jag offentliggjorde min ambition att bli kandidat till Riksdagen i valet 2010 har en del frågor kommit till mig angående hur jag kommer att rösta i frågor om FRA och IPRED. Svaret:

Låt mig göra fullständigt klart, här och nu att jag i Riksdagen kommer att rösta för att riva upp nuvarande lagstiftning kring FRA och IPRED. Det får inte finnas några tvivel kring detta.


Det finns fler tilltänkta kandidater som agerar likadant. Jag vill bland annat lyfta fram Oscar Fredriksson, Hanna Wagenius och Erik Hultin. CUFs ordförande Magnus Andersson är en annan god kandidat.

lördag, september 19, 2009

Integritetscertifierad

Självklart är jag integritetscertifierad.


  • Som kandidat/folkvald/politiskt aktiv för Centerpartiet stödjer jag följande principer:
    Lagar, förordningar och direktiv som införs i Sverige och EU skall alltid vara förenliga med Europakonventionen för mänskliga rättigheter.
  • Kommunikation i alla dess former mellan människor skall vara fredad från statlig insyn, förutom vid brottsutredning.
  • Utredning om brott skall endast få utföras av instanser inom rättsväsendet.
    Lagstiftning inom Sverige och EU skall alltid ske med full transparens för medborgarna.

Sd som vågmästare

Lena Hjelm-Wallén skriver idag i en debattartikel i Svd att regeringen Reinfeldt måste ge besked om hur det blir efter valet. Kommer regeringen att avgå per automatik för att dra igång en ny regeringsbildning förutsättningslöst. Detta skall moderaterna ha drivit som ett krav tidigare. Vi minns ju alla Göran Persson som i katastrofvalet för sossarna 1998 utbrister "Jag sitter kvar". Lena är tydligen orolig för att regeringen kommer att sitta kvar med sverigedemokraternas stöd efter valet. Det är inte så konstigt att Lena är orolig för det, då Sverigedemokraterna faktiskt blir vågmästare enligt de flesta opinionsmätningar. Men då måste vi faktiskt vända på resonemanget. Regeringen sitter faktiskt kvar tills det finns en majoritet för att "rösta bort den" i Riksdagen, och i ett hypotetiskt scenario där Sd blir vågmästare står det faktiskt sossarna fritt att bjuda in Sverigedemokraterna för att rösta mot regeringen reinfeldt. Det är det som sossarna måste förstå, det är de som är beroende av Sverigedemokraterna. Reinfeldts regeringen sitter kvar i ett sådant läge tills dess att s+v+mp+sd slår sina påsar ihop. Så frågan som Lena Hjelm Walléns parti måste besvara är: Kommer S att ta hjälp av Sd för att fälla regeringen?

söndag, september 13, 2009

2010

Valet 2010 kommer att vara viktigare än något annat val under överskådlig tid. I förra valet förkastade svenska folket den socialistiska och kommunistiska vänstern och valde en borgerlig regering. Den socialistiska politiken hade kommit till vägs ände och Göran Persson med vänner försvann ur den politiska hetluften. Så långt allting gott. Än viktigare är det nu att fortsätta på den inslagna vägen och försträrka den borgerliga politiken. Den första mandatperioden har varit viktig för att visa på regeringsduglighet och detta har man gjort med mycket gott resultat. Nästa steg är att mota bort socialisternas försök att återigen få tillgång till makten. Man kan inte bryta en socialistisk dominans genom att låta dem vila i 4 år. Det måste ske genom att upprepade gånger rösta fram en borgerlig regering. Vi har dessutom en situation i detta val där socialisternas polare i VPK och MP är mycket sugna på att få några ministerposter var, vilket talar för sig själv. Med VPK och MP i regeringen kan vi lika väl släcka ner verksamheten direkt.

Jag ser det som en av de viktigaste uppgifterna i modern tid att mota bort socialisterna i valet och jag vill vara en del i denna uppgift.

En annan mycket viktig fråga är integriteten där Centerpartiet och regeringen måste skärpa till sig och återta initiativet. Ett initiativ till att riva upp FRA och Ipred måste komma tidigt under nästa mandatperiod. Nästa steg måste sedan vara att flytta fram positionerna på integritetsområdet genom att utföra en ordentlig integritetsutredning.

Tredje frågan som är viktig att lyfta i valet är behovet av Flat-tax, dvs platt skatt. För att garantera vår frihet måste vi ha ett skattesystem som är lättöverskådligt, rättvist och transparent. Likhet inför lagen helt enkelt.

Att hindra socialisterna, flytta fram positionerna för integrietsfrågorna och påbörja arbetet med plattskatt är mina viktigaste frågor i valet. Jag har därför bestämt mig för att kandidera till Riksdagen 2010 och hoppas på ditt stöd.