måndag, september 28, 2009

Ständigt dessa fransmän

Ganska lägligt efter gårdagens bloggpost kommer idag nyheten om att Franska ambassaden skickade ut ett antal personer för att fråga ut folkpartiets Riksdagsledamot Camilla Lindberg om hennes syn på EU:s telekompaket och naturligtvis få henne att ändra sig. Detta är mycket anmärkningsvärt. Att utländsk statsmakt utövar påtryckningar på enskilda ledamöter oroar självklar något. Camilla har tidigare visat att man inte så lätt utövar påtryckningar på henne så det lyckades man väl inte med dock.

UD bör kalla till sig den franska ambassadören för att få en förklaring på agerandet. Jag är rädd för att det här bara är början på en trend. Det är tydligen mycket prestige i de här frågorna. Fortsättning följer antagligen.

2 kommentarer:

Martin Vesterlund sa...

Visst är det prestige i dessa frågorna, extremt mycket prestige och det är antagligen därför vi ser den utvecklingen vi ser idag.

Tim Svanberg sa...

Absolut. Frågan är vilka det är som verkar i bakgrunden, de som inte syns i den allmänna debatten. Det finns säkerligen de som har intresse av att inte synas.