tisdag, september 29, 2009

Esbati har så fel så fel

Vänsterkartellens Ali Esbati försöker på SVT debatt blanda samman alliansen med Sverigedemokraterna och Fremskrittspartiet. Fremskrittspartiet genom att påstå att Frp inspireras av alliansen och att alliansen inspireras av frp och norsk borgerlighet. Jag ska vara fullständigt ärlig. Få saker är så fullständigt ointressant som norsk politik och för att ge mig på en inte allför vild gissning är det få liberaler som har något att lära av liberalismen i Norge (om nu någon sådan egenlitgen finns). Esbati menar också att Frps image är genomgående för " den nya högern i Europa". Fel, fel fel. Försök att hitta kopplingar mellan tyska FDP och Frp. Belgiska VLD är väl knappast kända för sina nära kontakter med Fremskrittspartiet.

Egentligen förtjänar en så dåligt underbyggd artikel inte att kommenteras men jag kände att Esbatis tokigheter inte får stå oemotsagda.

De moderna liberala partierna i Europa står bland annat för en tolerans gentemot de egna valen, liberaliseringar av ekonomin och kamp mot statlig övervakning

Inga kommentarer: