lördag, juni 18, 2011

Budget för utbildningsnämnden i Ronneby



I torsdags fick allainsen i utbildningsnämnden i Ronneby igenom sitt budgetförslag. Nästa steg är budgetberedningen i september. Därefter ska budgeten antas av fullmäktige. Det är alltså en lång resa kvar för den budget som nämnden ställt sig bakom.



Det är ett tufft ekonomiskt läge och vi äskar om extra pengar inför 2012-2013 för att inte behöva justera styrtalen i negativ riktning.



foto: Ronneby kommun


Alliansens fem partier har kommit överrens om ett budgetförslag vi känner oss nöjda med. Alla har bidragit och alla har fått igenom hjärtefrågor. För Centerpartiets del handlar det om frågor kopplade till entreprenörsskap och företagande. Dels säger vi att varje enhet, från förskolan till vuxenutbildningen årligen ska genomföra minst ett samarbetsprojekt med ett lokalt företag. Vi vill dessutom tillsätta en mentorsgrupp från det lokala näringslivet som ska bolla mot entreprenörsskapskursen i gymnasieskolan. Det är därför positivt att media lyfter fram dessa frågor. Det är alltså full utdelning för Centerpartiets del.

Inga kommentarer: