onsdag, oktober 14, 2009

Då var vi där igen FRA 2.1

Fra 2.1 blev antagen idag. Naiva förespråkare utbrister att nu är integriteten säkrad genom att endast regeringen, regeringskansliet och försvarsmakten får beställa signalspaning från FRA. och att efterkontrollen ska bli bättre. Ja men perfekt, då är vår integritet räddad.


..Eller inte. Redan nu kommer uppgifter om att ett nytt lagförslag om att även SÄPO skall få beställa signalspaning är under uppbyggnad. Alltså det som inte kunder hända håller på att hända. Vi kritiker mot den här lagstiftningen menar att detta bara är första steget mot ännu värre saker. Dessutom tackar andra framtida regeringen för att nuvarande regeringen byggt upp möjligheten att utvidga signalspaningen. Detta var ingen fara och kunde inte hända enligt företrädarna. Jag menar med facit i hand att de hade fel. Låt oss sätta stopp för allt detta.

1 kommentar:

Martin Vesterlund sa...

Har du läst Tolgfors kommentar om FRA 2.1?

Han utelämnar samtliga undantag (får inte bedrivas mot fysisk person (om det inte anses nödvändigt) tillexempel), total utlämning av den tekniska spaningen (som många har riktat in sig på), utrednings- och underättelseskyldigheten är istort sett ett skämt (antingen är uppgifterna förstörda, eller så är de sekretessbelagda).
http://tolgfors.wordpress.com/2009/10/14/riksdagen-rostade-for-propositionen-om-signalspaning/

Fast å andra sidan; Mark Klamberg konstaterade att Tolgfors hade fel under debatten idag: http://klamberg.blogspot.com/2009/10/vem-har-ratt-tolgfors-eller-regeringens.html

Önskar dig (och en handfull av dina partikamrater) lycka till i valet nästa år, ni har ett öppenhetsmanifest att återupprätta. Men min röst är ju redan förlorad, som du vet ;)