onsdag, januari 23, 2008

Vitabergspredikan, Latlåtar och "Schyssta Julbord"

Oj oj oj vad mycket matnyttigt det finns att blogga om idag. Så länge LO och dess hejdukar är starka i Sverige kommer det alltid att finnas något att kommentera och dra på smilbanden åt.



Först och främst har HRF (Hotell och Restaurang-facket) annordnat en hejdundrans julfest för pamparna som gick lös på icke mindre än 90 lakan. Inte nog med ett detta i sig är väldigt komiskt i en tid då facken fullkomligt rasar i medlemsantal, dessutom gick festen av stapeln på blaxta vingård som inte tecknar kollektivavtal. Spännande att se om det var för att förhandsgranska ett framtida blockadobjekt. Mer detaljer om detta levererar Lazlo Varga. Kommer någon förresten ihåg HRFs kampanj för schyssta julbord?



Ett annat spektakel som går av stapeln i det närmaste är Stefan Sundströms "turne för regeringsskifte" som annordnas i samarbete med LO. Är det någon som är förvånad? Att Stefan Sundström går ut och stödjer ett regeringsskifte är för mig ungefär lika mycket nyhet som att Reinfeldt önskar fortsatt Alliansregering. Stefan Sundström är för övrigt ett underbart exempel på popvänster som Erik Zsiga så förträffligt målar upp i sin bok med samma namn (rekommenderas starkt). Det som gör mig så förbannad på popvänstern är att de inte behöver ta något som helst ansvar för sina kommunistiska predikningar. Det är väldigt lätt att haspla ur sig massa ordbajs om "de svaga", "arbetarna" o.s.v osv, så länge man inte själv behöver ta ansvar för den politiken. Federley skriver om detta



Tvärt om vad Stefan Sundström säger är det liberala samhället inte alls kallt. Kanske är det kallt för Stefan eftersom hans socialistkompisar som inte får använda sin maktfullkomlighet över människor och slita deras ägodelar ifrån dem. Det liberala samhället ger alla möjlighet att själva forma sitt liv efter egna principer och egna livsval. Det är kanske lite för fritt för en socialist som önskar detaljstyra människors liv.



Får återigen puffa för Den liberala misantropen som ger oss en mycket god analys av A-kassan




Update-------------------------------------------------------------------------------------

Vill dessutom passa på att rekommendera bloggen "Hayek-institutet Sverige"

Inga kommentarer: