tisdag, februari 13, 2007

Esbati är upprörd - igen

Noterar att vänsterns försök till svar på Johan Norberg, Ali Esbati är upprörd över det hetska stämningen i landet där en antifacklig opinion växer fram. Esbati skriver vidare att vi "borgare" är engagerade i partier som styrs av småföretagargnäll och svenskt näringslivs världsbild. Våra åsikter och erfarenheter väger mycket lågt när man jämför med servitriser som slitit i restaurangbranschen. Det är så här det brukar låta när vänstern är i gång. Högern är grisar som inte gör annat än att sitta och äta gåslever medan den stackars vänstern sliter på fabriksgolvet i sin anlettes svett.

Vi får aldrig acceptera den världsblden. Det är uppenbart att vänstern försöker ta sig ur sin mycket pinsamma situation vid Wild n Fresh genom att använda en "Tyck synd om mig-mentalitet". Det är fullt möjligt att den typen av snyftare fungerade på slutet av sextiotalet fram till slutet av nittiotalet när gullandet med kommunisterna var som värst. Men nu är det nya tider. Människor är individuella personer som inte låter kommunister definiera deras liv.

Egentligen är jag väl inte särskilt förvånad över att Esbati tycker illa om oss i den borgerliga alliansen . Jag är väl mer förvånad över att han blir förvånad över hetsen mot facket. När HRF ställer sig utanför en människas livsdröm och slår den i spillror på det mest brutala sätt är vi inte sena att kritisera detta. Vi tänker fortsätta kritisera facket när så behövs och vi kommer inte att ge vika för vänstern.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lite kul är det dock att 80 % av folket enligt de senaste mätningarna trots allt förvarar fackets beteende. Den enda "pöbeln" mot kollektivavtal förs av ett fåtal borgerliga politiker.