onsdag, december 13, 2006

They gave her an offer she can´t refuse

Det har sagts förut i den här debatten och tål att sägas igen. Fackföreningen HTF använder sig av maffiametoder med hot och lögner som vapen. Det är skrämmande att se hur de har jävlats med Sofia Appelgren som är ägare till Wild´n fresh. Varken hon eller hennes anställda vill ha kollektivavtal men hon har erbjudit sina anställd att hon ska skriva på kollektivavtalet men de har inte velat. Facket blev vansinniga och gav sig sjutton på att hon skall knäckas för detta. Man sätter sig inte upp emot facket i Sverige. Då går det så här, är den tydliga signalen från Hotell och Restaurangfacket. De har dessutom gjort klart att politiker inte får blanda sig i detta. Om inte fackföreningen kan känna sig trygga på att ingen ifrågasätter deras makt kan de inte stå för konsekvenserna i avtalsrörelsen. Helt otroligt. Nu häromdagen ljög facket om att hon inte hade något tillstånd från hälsoskyddskontoret att bedriva sin verksamhet, det var naturligtvis bara ljug.


På HRFs hemsida står att deras vision är ett samhälle där människorna går före systemen och inte tvärtom. Haha, dagens skämt

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du har nog blandat ihop facken. Det skall vara Handels (LO) inte HTF (TCO). Annars är din analys riktig!

Anonym sa...

Ursäkta Handels, jag menar Hotell- och Restaurang.

Anonym sa...

Tim, nu är det väl ändå dags för dej att gå om dina samhällslektioner på Hobyskolan, du verkar ju ha kommit helt fel i dimman. Akterseglad om man så säger. Facket är bra, kollektivavtal behövs för att lönerna inte ska dumpas. Alla kan inte leva på ensilage vettu. Semesterersättning tex, ingår också i kollektivavtalen och det betalar inte din salladsvän.

Tim Svanberg sa...

Hej Per. Där råkade fingrarna slinta. Det är alldeles rätt HTF samlar Flygvärdinnor och callcentrare medan HRF är Hotell och Restaurangfacket =)

Tim Svanberg sa...

Till Anonym. Du är felaktigt informerad. Någon Hoby-skola har jag aldrig gått på. Min gissning är att du är en SSUare från Blekinge. De brukar tro att alla Centerpartister gått på Hobyskolan. Är det argumentationskursen på ABF som föranlett dig att skriva kommentaren tro? Märk väl att jag i mitt blogginlägg inte tar ställning till om facket är bra eller ej. Jag anser att föreningsfriheten är mycket mycket viktig och en grundbult i samhället. Däri ligger även valet att inte vara med i facket. Vilket de som är anställda på Wild n´Fresh inte är och inte vill vara. Fackets agerande handlar endast om sina egna maktpositioner.