måndag, oktober 28, 2013

Kattskit för 2,5 miljarder

Förbifart Stockholm är ett enormt infrastrukturprojekt som är ett av Sveriges största vägbyggen någonsin. Nu blåser frågan upp till storm och riskerar att bli en riktig knäckfråga för de rödgröna om de skulle vinna valet. Det är en så stor fråga att Miljöpartiet är beredda att kasta 2,5 miljarder i sjön. Alltså de pengar som förväntas ha använts i projektet till årsskiftet 2014/2015. Dessa pengar kallar Miljöpartiets Åsa Romson för kattskit (småpengar). Detta spär naturligtvis på diskussionen om de rödgröna överhuvud taget är kapabla att styra detta land. Förra veckan lyckades de schabbla till den för de rödgröna viktigaste frågan denna mandatperiod genom att vissa ledamöter (Jonas Sjöstedt, Mikael Damberg och Carina Hägg) missade att komma i tid till omröstningen. 

Nu meddelar alltså miljöpartiet att detta är en av deras viktigaste frågor och att förhandlingarna kommer att bli stenhårda. Det betvivlar jag inte alls. Antingen sviker miljöpartiet sina väljare eller så bidrar Socialdemokraterna till att kasta 2,5 miljared i sjön. Kan vi verkligen tillåtta detta resursslöseri? Det är dessutom anmärkningsvärt att de menar att 2,5 miljader är småslantar. För de pengarna får vi rätt mycket uträttat i bland annat den Blekingska infrastukturen.

Sverige förtjänar en regering som satsar på infrastruktur och ansvarsfullt förvaltar våra skattepengar. Sverige förtjänar alltså en fortsatt alliansregering. 

Inga kommentarer: