lördag, oktober 26, 2013

Debatt om landsbygdens villkor

Gustav Fridolin (mp) utmanar i gårdagens DN-Debatt Centerpartiets partiledare på debatt om landsbygden. Gustav anser att Centerpartiet skrämmer väljarna när man anklagar miljöpartiet för att höja bensinskatten, införa lastbilsskatt, slakteriavgift m.m m.m. Huruvida det är Centerpartiet som  skrämmer med detta eller miljöpartiets Södermalmspolitik som skrämmer väljarna kommer säkert bli föremål för debatten. Lite roligt i sammanhanget och möjligen symptomatiskt för miljöpartiets landsbygdspolitik att det är i centralorter som Gustav vill ha debatten.

Annie har givetvis tackat ja till en debatt om landsbygden med Gustav men föreslår i sitt svar att detta bör tv-sändas så att hela landsbygden kan få se debatten. 

Jag tycker det är mycket positivt att landsbygdsfrågorna äntligen har kommit upp på agendan. Det har Centerpartiet allt att vinna på. Vi har förbättrat för landsbygden under våra år i regeringsställning. Bredbandsmiljarden, höjning av anslagen i infrastrukturpropositionen och möjliggörande av strandnära bebyggelse är några exempel på vad Centerpartiet har tillfört svensk landsbygd. Jag ser fram emot en debatt!


Inga kommentarer: