lördag, september 21, 2013

Möjliggör byggande på landsbygden

Till stämman jag nu sitter på har Knut Svensson i Ronneby skrivit en motion om att ändra miljöbalken så att den överensstämmer med intentionerna i riksdagsbeslutet från 2009. Det är en bra motion. Till och med mycket bra. Men framförallt är de förändringar Knut beskriver nödvändiga. I dagsläget har länsstyrelserna möjlighet att med sin nonchalans stoppa landsbygdens utveckling. 

I Ronneby har alliansstyret och inte minst Centerpartiet genom Knut Svensson drivit en politik för utveckling av landsbygden genom bebyggelse för boende och turism. Striden i kommunen vinner vi med set nya styret. Centerpartiet i Ronneby förverkligar människors byggdrömmar. 

Men när länsstyrelsen sedan väljer att sätta stopp för byggandet grusar de allt detta. Är det verkligen rimligt att byråkraterna på länsstyrelsen har den makt de har? Jag tycker inte det. En institution som helt nonchalerar den politiska viljan. 

Detta måste få ett slut!  Med en förändring i miljöbalken kan lagen tolkas enligt intentionerna och byråkraternas makt begränsas. Jag hoppas att stämman nu tar beslutet att stödja motionen. Det var det jag också pläderade för i talarstolen. 

Inga kommentarer: