söndag, januari 27, 2013

Flip-floppande socialdemokrater i Ronneby är inte att lita på

Socialdemokraterna i Ronneby är inte att lita på. De byter åsikter oftare än andra byter underkläder. Det verkar dessutom som att den ena socialdemokratiska handen inte vet vad den andra gör. I flera fall under den innevarande mandatperioden har den socialdemokratiska partiet flip-flopet på ett sätt som äventyrar förtroendet för politiker. Vilken åsikt kan man anta att (s) har? Jag vet inte.

Min erfarehet är att socialdemokraterna i Ronneby definitivt talar med kluve tunga och den ena socialdemokratiska handen vet inte vad den andre gör. Det är inte särksilt ovanligt att socialdemokraterna i en nämnd för en politik och när den kommer till Jan-Anders bord så är det helt andra bullar som gäller. Låt mig ta exemplet om flygtekniskt gymnasium. Här driver socialdemokratera tillsammans med alliansen på i Utbildningsnämnden om att det är viktigt att ett sådant kommer till stånd i Ronneby. Flera socialdemokratiska företrädare i nämnden pratade under förra året om hur viktigt det är med denna satsning för Ronneby och jag kunde bara hålla med. Någon vecka senare bestämmer sig Jan-Anders Palmqvist för att det inte är så viktigt längre utan drar bort finansiering för att fortsätta projektet i socialdemokraternas budgetalternativ. Nu säger sig socialdemokraterna ha Ronnebys skuldsättning för ögone och vill därför inte fortsätta projektet. De socialdemokrater som bara någon vecka tidigare hade argumenterat för ett flygtekniskt gymnasium hade plötsligt ändrat sig. Flip-flop var ordet.

Ett annat exempel är från budgetdiskussionen under 2011 när socialdemokraterna i Utbildningsnämnden bestämmer sig för att lägga ned någon utan skolorna i Backaryd/Hallabro. Vilken av skolorna vägrade de svara på, det skulle som de sade vara en senare fråga. Jag och Lennarth Förberg pressade flera gånger företrädarna för (s) men utan framgång. Det var helt enkelt för dyrt att bedriva skola på bägge orterna resonerade (s). Det dröjde inte länge innan socialdemokraterna återigen hade ändrat sig och nu ville ha bägge skolorna kvar. Det var samma visa denna gång, Jan-Anders överprövade nämndsledamöternas ställningstagande. Frågan är hur (s) kommer att agera i frågan framöver, kommer de återigen att slänga upp en stängning av skolorna på bordet? Ingen vet. Flip-flop var ordet.

Detta visar tydligt på att socialdemokraterna i Ronneby inte är att lite på. Ena stunden tycker de så, andra stunden tycker de si. Det visar också tydigt att vi inte kan låta ett styre komma till makten som svänger hit och dit och ger flip-floppolitiken ett ansikte. Att vara socialdemokrat i Ronneby är att tala med kluven tunga.

Inga kommentarer: