onsdag, augusti 24, 2011

sänkt krogmoms - en bra ide



Inför höstens budgetsamtal har alliansens partier presenterat vilka prioriteringar de har. För Centerpartiets del har vi länge framfört att sänkt restaurangmoms är en mycket prioriterad fråga. När media sedan framför frågan som om det var moderaternas hjärtfråga blir det faktiskt fel. Förslaget är från Centerpartiet och något vi drev mycket hårt i valrörelsen. Att moderaterna följer denna linjen är glädjande, men definitivt inte deras idé.






Kristdemokraterna däremot tycker att det är helt fel. En riksdagsledamot från kristdemokraterna menade att säkning av pensionärsskatten är högre prioriterat än att champagne och löjrom ska bli billgare på restaurang. Jan Johansson (kd) härifrån blekinge går hårt åt förslaget att sänka restaurangmomsen. Påstår man att champagne och löjrom är det man äter på krogen kan man knappast samtidigt göra anspråk på tituleringen "verklighetens folk".






Sänkt krogmoms kommer att ge uppskattningsvis 3500 jobb och restaurangbesöket blir billigare. Det skulle göra kroglivet livligare och restaurangerna skulle få ett uppsving. För oss i Centerpartiet är detta mycket viktigt och vad kd gör för prioriteringar får stå för dem.







Inga kommentarer: