onsdag, augusti 31, 2011

Annie Lööf blir ny partiledare och tankar kring debattklimatet

Jag är otroligt nöjd med valberedningens förslag till ny partistyrelse. Centerpartiet i Ronneby har föreslaget Annie Lööf till ny partiledare och Anders W Jonsson till 1 e Vice Ordförande. När valbredningen nu har föreslagit just detta kan man inte bli annat än nöjd. Annie är som jag tidigare framfört en fantastisk politisk företrädare för Centerpartiet och engagemanget fullkomligt lyser om henne. Hon är en äkta person med ett genuint engagemang. Jag är övertygad om att hon kommer att föra partiet från 4% Annie Lööf (C). Foto: Malin Hoelstad




till nya höjder. Jag vill tillsammans med Annie och övriga partiledningen jobba framåt för Centerpartiet och jag tror att det är en känsla jag delar med alla andra Centerpartister.












Det första vi kan konstatera är att stödet för Annie är exceptionellt stort. Hon stöds av 169 kommunkretsar och 23 distrikt. Anna-Karin Hatt kom tvåa med stöd av strax över 20 kommunkretsar och 1 distrikt. Dessutom stödde Centerstudenter, CUF och kvinnoförbundet hennes kandidatur. Det visar på en otroligt bred förankring i partiet. När vi diskuterat saken internt i partiet har det inte gått att undvika Annies stora stöd i partiet. Det är dessutom ett brett stöd från såväl ung som gammal. Från stockholms innerstads avdelningar till Ronneby har hon stöd.












Anna-Karin Hatt och Anders W Jonsson gjorde också riktigt bra kampanjer och de ska ha de största elogerna för goda insatser under ett par månader. De kommer bägge att få framskjutna positioner i det arbete som nu startar och som kommer att leda oss till nya framgångar.












Jag vill passa på att nämna något om debattklimatet som finns därute. Att kommentatorsfältet på aftonbladet eller di.se vimlar av felaktiga påståenden om att Annie inte skulle vara utbildad eller ens ha gymnasieexamen kan man kanske förstå. I anonymitet är det enkelt att häva ur sig både det ena och det andra. Men när någon som samhällsprofessorn Pålsson-Syll vid Malmö högskola fullkomligt spyr ut sin galla över vår nya partiledare är det något som är galet. Pålsson-Syll påstår att Annie inte är en riktigt centerpartist och inte har stöd bland Centerpartisterna. Professorn påstår vidare att Annie skulle ha unkna människoideal. Skäms på dig Pålsson-Syll. Det är riktigt lågt av någon som kallar sig professor. Genom att häva ur sig begrepp som nyliberal eller objektivist tror många att man kan skapa en misstro mot någon som man ger dessa epitet, helt utan krav på att definiera begreppen. Federley skriver utmärkt om detta i ett svar till Pålsson-Syll. Mina spontana tankar är: Är det någon stackars student som utsätts för denna socialistiska megafon till professor vid Malmö Högskola?

Inga kommentarer: