torsdag, december 03, 2009

Galet från Maggie Thauersköld Crusell

Bloggen the Climate Scam är en blogg som ifrågasätter klimatdebatten och att det verkligen behöver göras något åt klimatet. Det mest anmärkningsvärda är att hon anser att vi ska bry oss om dagens problem och sluta fokusera på det som blir ett problem om 20-50 år.
Vad som egentligen sägs är att de problem som våra barn och barnbarn kommer att råka ut för på grund av att vi valt mer kortsiktiga lösningar är inget vi behöver bry oss om och det får framtida generationer ta hand om. Jag är tvärtemot väldigt kritisk mot kortsiktiga lösningar i politiken som enbart syftar till att vinna nästa val och bli populära på kort sikt. Om det är något vi behöver så är det mer långsiktiga åtgärder som kanske inte är populära idag men som våra barn kommer att tacka oss för.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du att vi ska spendera 100-tals miljarder euro på något som vi vet SÅ lite om?
Jordens klimat har ständigt förändrats och kommer ALLTID att göra OAVSETT vad vi människor hittar på. Förklara för mig hur det kunde vara varmare på jorden när inlandsisen smälte eller under medeltiden när vikingarna bosatte sig på Grönland (som då var en frodig grön ö som namnet vittnar om)??? Då fanns inga bilar, inga flygplan, inga fabriker, inga kolkraftverk, inga halogenlampor etc etc. Vad var det som fick jordens temp. att stiga då???

Bo Jonsson sa...

Den som påstår att Grönland var frodigt och grönt under vikingatiden torde ha dålig koll:

http://alpinechar.blogspot.com/2009/09/grona-gronland.html

Och var det verkligen så varmt på vikingatiden:

http://alpinechar.blogspot.com/2009/10/den-medeltida-varmperioden-och.html

Hälsningar!

Anders Emretsson sa...

Bo Jonsson är Stabil. En annan bra kunskapskälla om klimat är förstås Uppsalainitiativet.

Olaus Petri sa...

Det verkar som COpenhagen är ett skjunkande skepp. Den store Al har redan hoppat överbord så nu vore det bra om det blev ordnad reträtt och nogsamt föja Herr Goremanskyltarna i Köpenhamn.


Kan inte vara kul att vara CO2-frälst i dessa tider nu när vindarna vänder och det blir allt mer tydligt att klimatalarmismen är ännu en bubbla inom vetenskapen, som vanligt skapad av POLITKER, MEDIA och IDEOLOGER.

Snart kanske CO2-hyptoesen kan få återvända till labbet, där en hör hemma, åtminstone tills "science is settled" på riktigt? ;-)

Anonym sa...

Kanske är det bättre för kommande generationer (barn och barnbarn) att vi INTE försöka göra något åt klimatet? Visst, det finns en liten risk med detta. Men om vi ska kasta alla dessa tusentals miljarder i sjön, så kommer världen GARANTERAT att bli en sämre plats att leva på för våra närmast efterkommande.