torsdag, december 10, 2009

En ulv i liberala kläder

Miljöpartiet siktar på att vinna de liberala rösterna i Riksdagsvalet. Genom att gå mot mitten försöker de locka borgerliga liberaler. Dagens opinionsiffror på över 8 % ger dem råg i ryggen. Miljöpartiet skall naturligtvis känna sig glada över framgångarna, de "liberaler" som kan tänka sig att rösta på mp bör dock inte känna samma glädje. Det finns nämligen få liberala ljuspunkter i ett annars moralistiskt partiprogram med stark vänsterprägel. Hur liberalt är det med friår? Staten betalar för att du inte ska jobba under ett år. Minns ni att detta parti för ett par år sedan beslutade att de ville avskaffa ränta?


Men det är inte främst miljöparitet som är det största hotet mot liberalismen i Sverige, det är partierna som mp vill samarbeta med som är det. Lars Ohlys kommunister jublar knappast över att mp flirtar med borgerliga sympatisörer och kommer definitivt inte att gå med på en liberal politik. Mona Sahlin är allt annat än liberal och motsätter sig alla liberala reformer som så väl behövs. Det ter ju sig lite konstigt att ett parti som vill kalla sig liberalt väljer att samarbeta med ett post-kommunistiskt parti. tycker inte ni?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Å andra sidan är det konstigt att liberaler är med och genomdriver massavlyssning a'la STASI (no offence Tim, jag vet att du är på min sida i denna frågan, men bloggar ska kommenteras ;))

/Martin

Tim Svanberg sa...

Yes, mycket konstigt faktiskt. de rödgröna har ju faktiskt lovat att riva upp FRA-lagen men vägrar svara på frågan om de vill ersätta den med en liknande. Det är klart att de vill. Vi får ju inte glömma Bodströmsamhället.