tisdag, januari 06, 2009

2010

Om ca 1,5 år är det dags för val igen. Det känns faktiskt helt otroligt att det redan gått så lång tid sedan förra valet. Valet 2006 var väldigt roligt att kampanja i. Jag som aktiv kandidat i Blekinge (nr 2 på riksdagslistan och 7 på kommunlistan) stortrivdes i det politiska kampanjandet. Att vi borgerliga hade medvind gjorde naturligtvis inte saken tråkigare. Det roligaste var faktiskt att få bygga upp en riksdagskampanj och med hjälp av duktiga partikamrater och andra bygga en strategi för att vinna valet. Centerpartiets frågor var högt prioriterade i valrörelsen och det var lätt att prata politik med väljarna.

Nu är det dags att börja förbereda det som väntar; Nästa val. Vi har en borgerlig regering som arbetat målmedvetet och dag för dag ökat sitt förtroende hos svenska folket samtidigt som resultatet inte låter vänta på sig. I en brinnande finanskris och stundande lågkojunktur känns det tryggt med så kompetenta personer vid rodret. Om Socialdemokraterna och vänstern hade varit vid makten hade nog budgetunderskottet redan varit ett faktum och utgifterna hade skenat. En situation som hade tagit lång tid att få ordning på. När krisen har lagt sig och arbetet kan återgå till det normala måste alliansen återigen sätta sig ner och utarbeta en vision för framtiden. Vi har åstadkommit ett maktskifte, nu är det dags för ett värderingsskifte. Det blir roligt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gott Nytt År Tim!

I din gamla hemstad Ronneby hade vi gärna haft val direkt för att rösta bort konstellationenen av sossar, folkpartiklar och kådisar som vanstyr här.

Tim Svanberg sa...

Hej Per

Tack det samma. Jodå, jag följer spektaklet härifrån. Ett extraval hade nog kostat ett antal mandat för de partierna.