torsdag, februari 07, 2013

Ta nu debatten mot Löfvén Reinfeldt

Jag tyker att Reinfeldt ska tacka ja till en debatt mot Stefan Löfvén. Det finns ingen anledning att bete sig på det sättet de bägge herrarna gör just nu, ett skyttegravskrig utan vinnare. Samtidigt kan man undra vad Stefans nyvunna intresse för debatter kommer ifrån

Vi kommer ju ihåg att Stefan Löfvén sedan han tillträtt som ledare för socialdemokraterna gjort det till sitt signum att hålla sig undan. Under det första halvåret var det inte många gånger man fick en skymt av sosseledaren i media. En bekant till mig körde på E4an i höstas och läste en skylt som satts upp på en åker med texten "undrar om Stefan Löfvén har ljus eller mörk röst".
Varje gång Stefan hade skrivit en debattartikel eller liknande drog han sig genast tillbaka och försvann från offentligheten. Mot denna bakgrund är det svårt att förstå varför Stefan är så angelägen om en debatt nu, när han varit sådan motståndare hittils.

Jag tycker dock att Reinfeldt snarast ska ta debatten mot Stefan Löfvén. Han har givetvis ingenting att förlora på en sådan debatt. Stefan slänger sig med klyschor och är en maskin av floskler. I en debatt tvingas han förklara vad det konkret innebär att "satsa på framtiden" och att "investera ur krisen" Min bedömning är att Stefan Löfvén kommer att förlora en debatt mot Reinfeldt. '

Jag är inte heller helt säker på vilka Löfvén företräder. Är det s, s och v, s v och mp eller s v mp och sd? Det svajar med andra ord rejält i oppositionslägret. Jag tror att Stefan tänker sig att företräda enbart s. Men med strax under 30% av väljarna bakom sig enligt opinionsmätningarna är det märkligt att tro att Stefan kan bilda regering och då frågar man sig vilka han ska samarbeta med. Snart är det dags att fråga oppositionen vem som är deras ledare. Kommer Sjöstedt att acceptera att någon annan företräder dem?


Bloggtips: Mikael Andersson
Andra bloggar om: Reinfeldt, Löfvén, Alliansen






Mot detta står alliansen som visat att vi kan styra Sverige och har så gjort vi snart 8 år. Det är fyra partier som vill och kan regera och har en gemensam politik.

Inga kommentarer: