onsdag, december 14, 2011

Följer du ditt Samvete imorgon Erik Ohson (v) ?

Erik Ohlson är en av utbildningsnämndens ledamöter och sitter för vänsterpartiet. såsom oppositionspolitiker sköter han sitt uppdrag som han ska. Han kritiserar alliansstyret och påpekar gärna när han anser att lärartätheten är på väg åt fel håll eller när det saknas pengar i skolan. Han ägnar dessutom stor del av sitt engagemang i kommunfullmäktige åt just dessa frågor. Inte sällan ger han sig med skarp vänsterretorik in i diskussionen om skolans utveckling i Ronneby. Jag tycker detta är riktigt roligt. Erik Ohlson och jag är inte ofta överrens och vi hamnar nästan alltid på olika sidor, men jag respekterar Erik som en ärlig och duktig politiker.

I morgon torsdag är det dags att klubba budgeten för Ronneby kommun för perioden 2012 och 2013. För utbildningens del finns det mycket tydliga skillnader i de bägge budgetarna. Medan alliansen skjuter till ca 4 miljoner nästa år väljer socialdemokraterna att endast skjuta till 1 miljon. Jan-Anders Palmqvist (s) har många gånger kritiserat oss i ledningen för nämnden för att vi har för många anställda!!
Denna kritik har jag sett som fullständigt orimlig och någonting som Jan-Anders stått för själv. Men nu märker jag att dessa tankegångar går rakt in i socialdemokraternas budgetförslag och sida upp och sida ned i budgettexten pratas det om neddragningar på personalsidan. Alliansen ger alltså 3 miljoner mer än vad socialdemokraterna gör och detta är pengar som gör skillnad. 3 miljoner kronor motsvarar ca 8 lärare eller väldigt mycket vad gäller pedagogiskt material till våra skolbarn. Det är därför tråkigt att se att socialdemokraterna väljer att avstå från satsningar på skolan och var och en som sitter i fullmäktige och vet hur situationen är för skolan borde mycket enkelt kunna ta ställning för alliansens budget.

Nu är det upp till bevis Erik. Är din kritik mot alliansen tidigare i år endast tomma ord eller kommer du att följa ditt samvete och rösta för den budget som innehåller mest till skolan? Med din röst kan du markera att du inte ställer upp socialdemokraternas besparingsiver i skolan. Visa nu att du har mod nog att stå på skolbarnen och lärarnas sida och stöd den budget som ger mest. Imorgon vet vi hur du agerade och väljarna får anledning att utvärdera din handling imorgon i nästa val.

Inga kommentarer: