söndag, oktober 02, 2011

En vecka efter Åre

Nu är det snart en vecka sedan centerpartiets stämma avslutades i Åre. Det var några intensiva dagar som innebar att vi spetsade till vår politik och valde ny partistyrelse.






Vad gäller det sistnämnda, partistyrelsen vill jag nog men att vi har fått den bästa partistyrelse vi kunnat få. Vi blandar erfarenhet med energi och stureplan med landsbygd. Den så kallade konflikten mellan stureplan och landsbygden finns således inte. Stureplanscentern är en avdelning som tillför dynamik till vårt parti och skapar debatt, både intern och medialt men däremot så påverkar de den direkta politiken i mindre omfattning. Den som följde partistämman via nätet eller svt märkte att de förslag som företrädare för stureplanscentern anförde sällan vann totalt gehör men deras engagemang för den personliga friheten måste man bara beundra.







foto:centerpartiet.se




Vi hade en hel rad sakpolitiska områden att behandla under stämman och genom förnyelsegrupperna som arbetet under året har vi nu kunnat ta beslut för att förnya både centerpartiet och Sverige. Själv deltog jag i debatterna om EU och på jämställdhetsområden slogs jag för att fortsatt frihet ska gälla i föräldraförsäkringen. Denna linje vann också stämmans gehör.


Nu är Annie Lööf vald till partiledare och i torsdags presenterade Fredrik Reinfeldt sin ombildade regering där Annie Lööf blir näringsminister, Lena Ek miljöminister och Anna-Karin Hatt IT och energiminister. Eskil Erlandsson fortsätter som landsbygdsminister. Nu är laget verkligen toppat och vi kan gå till val 2014 som ett starkt och nyfiket parti.


För min del känns det verkligen roligt att få ha varit med på denna historiska stämma och kan glädjas över att Blekingeombuden var riktigt aktiva.

Inga kommentarer: