måndag, maj 12, 2008

(S)VT del 2

SVTs missar inte en chans att misskreditera den borgerliga regeringen. Med siffror som socialdemokraterna letat fram om hur dålig alliansregeringen är så behöver vi ju inte själva bekosta några undersökningar verkar de resonera i ledningsrummet på SVT. Så fort ett förslag läggs från antingen Regeringen eller Sossarna så är SVT där med ett inslag. Numera börjar mönstret kännas igen:

1. Huvudnyhet "Ännu en flopp för Reinfeldts regering", "Regeringen mer inpopulär än någonsin" och "Socialdemokraterna populärare än någonsin" är alla typexempel på rubruker i Aktuellt och Rapport.
2. Programledaren (ofta Anna Hedenmo) berättar med ett förakt i rösten och blicken att den borgerliga regeringen har lagt ett förslag, som direkt kan klassas som århundradets sämsta (plötsligt mycket gladare i blicken). Här skall det också synas en bild i bakgrunden som på ett humoristiskt alternativt pedagosiskt sätt visar hur dålig regeringen är.
3. En eller två personer som har drabbats av regeringen (ofta besviken, överkörd eller sparkad på) besöks av SVT där olyckan kavlas ut till hela Svenska folket.
4. Avsluta med en politisk kommentator som kan fastställa hur dåligt förslaget är och hur illa ute regeringen är.

Sådär ja. Två till tre nyheter i veckan som går i den jargongen så är vi snart av med den där j-a borgarregeringen tycker SVT tydligen.

Inga kommentarer: