fredag, januari 26, 2007

Första fullmäktige

I går var jag på mitt första kommunfullmäktige. Ett fullmäktige som beräknades vara det kortaste i historien. Och nog blev det kort men jag är tveksam till att det skulle vara det kortaste. Det som var speciellt för gårdagen var att församlingen hade blivit utsatt för hot där vi uppmanades att hålla koll på Sverigedemokraternas ledamöter. Detta hot hade kommit till BLT tillsammans med en pistolkula.

Det är enligt mig djupt beklagligt att man genom hot och våld försöker påverka politiken. Sverigedemokraterna är ett parti med åsikter som inte ligger i linje med öppenhet, liberalism och frihet och jag anser att partiet gör skillnad på folk och folk. Det var dessutom inte länge sedan partiet hade "Bevara Sverige Svenskt" som slagord. Det har ju av naturliga skäl tonats ner på senare tid. Alla partiet som tror på öppenhet och ett välkomnande mot övriga världen måste kraftsamla för att Sverigedemokraternas ideer inte ska få genomslag på framtiden. Men vi får aldrig hänge oss åt våld och hot. De organisationer och personer på vänsterkanten, bland annat det så kallade "Jämshög folkhögskolas direkta kommando" som stört Sverigedemokraternas möten och manifestationer på senare tid begriper antagligen inte att de är SDs bästa vänner. För varje manifestion och demonstration de förstör, så ökar de stödet för Sveridemokraterna.

SD har blivit demokratiskt valda till fullmäktigeförsamlingar runt om i landet på precis samma premisser som vi andra. Därför ska vi också bemöta de på samma sätt. Det vill säga genom debatter och diskussioner.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är bara sur för att vi är många fler aktiva än vad ni är! No pasaran, fascismen ska krossas!

/Autonoma kommunister Karlskrona