söndag, februari 06, 2011

Vilken värld lever Göran Persson i ?

I veckan fick så plötsligt förre statsministern Göran Persson (s) luft. Nu uttalar sig GP kring hur han ser på valet av en ny partiledare. Här blir det riktigt komiskt faktiskt. Antingen så är karln galen eller så har han precis vaknat ur en 10-årig komaperiod, I det andra fallet skulle man kunna fråga sig vad han då fick uträttat som statsminister och det är det många som frågat sig. Göran Persson levererar den försklassiga analysen:

"Det är på många sätt ett mycket attraktivt uppdrag att ta på sig oppositions­ledarrollen. Vi har en reg­ering som saknar majoritet, vi har en regering som håller på att falla sönder"

Spännande citat på flera sätt. För det första så undrar jag hur många av GPs regeringsår som var i majoritet? För det andra så kan man undra hur han resonerar kring att regeringen skulle falla sönder. Vi har en regering som är väldigt populär och i synnerhet är statsministern och finansministern populära(hände detta under GPs ledning?), regeringen har nygligen vänt ett undertag i opinionen från -22 %-enheter till +8%-enheter. Alliansen har dessutom nyligen blivit omvalda efter att OPPOSITIONEN fallit sönder i skärvor. Huruvida Perssons analys som ses som ett peppningstal till nya partiledaren eller om den beror på sanslös taktlöshet låter jag vara obesvarat.

Inga kommentarer: