onsdag, juni 23, 2010

Budgetfascism och försäkringskassan

den brittiska budgeten som presenterades av George Osborne i går är en direkt effekt av den kollapsade keynsianismen. Liksom i grekland har socialistiska länder fullkomligt pumpat ut pengar i olika stimulanser i hopp om att gjulen ska börja snurra. Den tid vi nyss gått igenom visat att denna socialistiska teori inte fungerar alls i praktiken. Skuldbördan har ständigt ökat samtidigt som friheten för den enskilda människan beskärts kraftigt.

Den nya koalitionen mellan liberaldemokraterna och Tories presenterar en mycket ansvarsfull budget som är den enda rimliga vägen ur krisen för landet. På fem ska landets budget vara i balans och skulden kan börja minska. Vi snackar inga småbelopp utan Storbritannien är nära kollaps. Europas samtliga socialistiska politiker bär en enormt tung skuldbörda i form av kapsejsade ekonomier som nu andra regeringar får reda upp. Budgetsaneringen kommer inte att bli lätt och kommer att svida hårt i britternas privatekonomi, men när väl denna är färdig borde man lägga socialismen åt sidan för gott och övergå till en libertariansk samhällsmodell.

Det är nämligen socialismens budgetfascism som skapat de problem vi har och ger staten en enorm makt över våra liv. Alla problem människor har haft med exempelvis försäkringskassan de senaste åren är budgetsocialismens ansvar. Många är berättelserna om hur människor mötts av besked i brevlådan om att olika typer av socialförsäkringar inte längre är aktuella för vederbörande. Privata lösningar däremot arbetar enbart och fullt ut för konsumenternas bästa och kan inte överleva utan ett serviceinriktat arbetssätt. Därför bör vi inom kort titta på hur vi kan gå över till ett socialförsäkringssystem som inte bygger på staten och inte finansieras av staten utan av oss själva. Det skulle öppna för ett humanare försäkringssystem som dessutom slår oss fria från budgetfascismens försäkringskassor. Redan nästa mandatperiod bör Sverige titta på hur vi kan gå vidare med detta medan andra länder såsom Storbritannien och Grekland får vänta några år. Jag är dock helt övertygad om att framtiden är libertariansk.

Inga kommentarer: