lördag, maj 01, 2010

Dyra vanor?

Det är helt otroligt. Sossarna och de andra två vänsterpartierna lovar och lovar och lovar. Det finns ingen hejd på hur mycket pengar som ska ut till folket. Miljarder till pensionärer, miljarder till ensamstående mammor, miljarder till klimatet, miljarder till kommunerna med mera med mera. Hur de ska finansiera detta är det ingen som vet. Skattehöjningarna kommer ju enligt vänstern bara att drabba ett ytterst litet fåtal. Hur vänsterpartierna då ska få in hundratals miljarder till sina löften är det ingen som vet.

De är ungefär som att utlova en fest till alla vänner och släktningar.På festen kommer det att serveras oxfile med tryffel, rysk kaviar och äkta champagne. Festlokal är dagen till ära det inhyrda drottningholms slott, alla vänner bjuds naturligtvis skjuts med valfri helikopter. Festen kommer att bjuda på en tävling med en miljon i potten. Frågan är bara hur Karl ska betala detta, han har ju aldrig haft någa pengar direkt. Strunt samma, vi åker till festen så får vi se. Festdagen kommer, vi har tackar ja till inbjudan och när helikoptern ska komma visar det sig att helikopter fanns det ju inte pengar till, drottningholm var lite i dyraste laget och maten blev det ingenting med. Men Karl behöver inte oroa sig för det; alla hade ju tackat ja till festen och för en stund fick Karl vara den mest populära i bekantskapskretsen.
Skillnaden mellan detta och de rödgrönas löften är nog att det blir tobleronekortet som åker fram. Det blir du och jag och våra barn som får betala detta. Tragiskt är ordet.

Inga kommentarer: