måndag, december 01, 2008

Volvo

Staten skall inte vara ägare av Volvo PV. Så enkelt är det bara. Enda anledningen till att Volvo inte fungerar på den öppna markanden är att människor inte efterfrågar deras produkter. De som skriker högst på att staten skall gå in som ägare kan ju gå till sig själva först. Vad har de gjort för Volvo det senaste året? Hur många bilar har de köpt? Det är väldigt enkelt att kräva att någon annan skall göra något för någon annans pengar men betydligt svårare när man skall göra det med egna pengar. Precis som Hayek-institutet skriver har den Svenska exportindustrin fått vad den velat ha av staten utan att behöva göra någonting. Devalveringar och statliga stöd har stått som spön i backen och givit exportföretagen fördelar gentemot konkurrenter i andra länder.

Om staten går in och blir ägare av Volvo kommer Volvo naturligtvis att finnas kvar men hur länge? Jo tills staten inte längre är ägare. Så enkelt är det, konstgjord andning. Problematiken är enbart ett bevis på att verkligheten har kommit ifatt Volvo och Bilindustrin. Det är tydligt att den svenska arbetsmarknaden kommer att få betydande problem framöver och en snabb avreglering där vi lämnar den så kallade svenska modellen bakom oss är ett måste. Den socialistiska arbetsmarknadsmodellen har kapsejsat och en avreglerad arbetsmarknad måste snarast ta över.

1 kommentar:

Anonym sa...

Är man bra om man ber till en profet som har slavar och gifter sig med ett barn? Läs mer på min hemsida om mohammed "profeten" http://www.mohammedt-shirt.com
Denna sida är skriven av Persier och Svenskar mot islam.
Läs på Engelska. Översätt inte.