söndag, april 29, 2012

Ve och fasa för vänsterns mönsterskola

Jag blir rädd när jag läser dagens expressen. Malmö har blivit vänsterpartiets skolpolitiska experimentsverkstad och försöksdjuren är inga mindre än skoleleverna.Vad som händer är alltså att man förbjuder läxor i skolan med hänvisning till

1. Böckerna kan glömmas hemma
2. Det är orättvist med läxor eftersom vissa får bättre hjälp hemifrån än andra.

Det första argumentet är ju knappast ett argument utan snarare ett bevis på att skolan givit upp. Det andra argumentet är djupt tragiskt och rent politiskt. Rektorn på Augustenborgsskolan sysslar alltså med partipolitisk styrning av skolan. Det bygger på vänsterns våta dröm om en skola där ingen kan mer än någon annan och en skola där man håller tillbaka duktiga elever med motiveringen att de andra kan känna sig sämre. Men vänstern "I got news for you": Vi är alla olika. Vissa är duktiga på matte, andra på engelska och ytterligare andra på estetisk verksamhet. Det betyder inte att politikens uppgift är att rätta sig efter de som har svårast att lära sig i varje enskilt ämne. Rektorn på skolan förklarar att skolan har uppdrag att ge en likvärdig utbildning och att det därför inte går att ge läxor. Hon menar alltså att en likvärdig utbildning innebär att hålla tillbaka de som vill framåt snabbt. Ska man skratta eller gråta?

Centerpartiets skolpolitik syftar istället till att uppmuntra duktiga elever att bli ännu duktigare och hjälpa de elever som har det svårt att komma framåt. Vi kommer inte acceptera att man förbjuder läxor. Vänsterpartiet i Ronneby driver denna linje i utbildningsnämnden och det är alltså därför ett reellt hot även i Ronneby. Med ett vänsterstyre i Ronneby är alltså risken mycket stor att läxor börbjuds även här. För oss som är övertygade om att föräldraansvar är något viktigt är det också väldigt viktigt att står emot den här politiken och till varje pris tillse att vänsterpartiet hålls så långt borta från makten i skolpolitken i Ronneby.

Inga kommentarer: