söndag, november 23, 2008

Fri invandring och välfärdsstaten

Nu var det ett tag sedan jag skrev något inlägg och mycket har hänt sedan dess, inte minst har finanskrisen eskalerat med krav på socialisering världen runt. Den så kallade IPRED-lagen håller på att falla på plats. Vad jag tycker om det är säkert känt sedan tidigare. Vansinne att överlåta polisiära befogenheter på privata företag. Men som det har bevisats i bland annat FRA-debatten så kommer lagen med största sannolikhet att gå igenom då de liberala fanan tyvärr inte hålls särskilt högt i de här debatterna i Riksdagen.
Idag går Schlingmann (m) ut i media och vill införa ett medborgarkontrakt för invandrare som innebär att de som inte köpet svenska värderingar och inrättar sig under svensk lag kommer att få se sina bidrag ses över. Hur man nu kan lagstifta om värderingar är kanske en lite mer svårlöst fråga. Det är självklart inte fel att de som har som ambition att leva i Sverige också accepterar våra lagar.

Att vi överhuvud taget behöver diskutera problemet är ett problem i sig. Jag är för fri invandring och öppna gränser men det kräver att vi en gång för alla gör upp med den så kallade välfärdsstaten. Fri invandring kan omöjligt fungera i ett samhälle som har sin grund i den socialdemokratiska modellen. Så länge Sveriges viktigaste frågor är hur stora bidragen skall vara istället för om de över huvud taget behövs så kommer fri invandring att vara omöjligt. Detta vet sossarna och LO om och det är också därför de är emot arbetskraftsinvandring.

Inga kommentarer: