tisdag, december 18, 2007

Segern är vår !!!

Jag kan knappt i ord beskriva vilken oerhörd glädje jag känner idag. Det är med stolthet jag idag kallar mig EU-medborgare. EG-domstolen har fattat sin slutgiltiga dom som nu skall gå tillbaka till arbetsdomstolen för beslut. Dagens dom som säger att Byggnadsfackets agerande är förkastligt och strider mot EG-rätt ger oss liberaler glädjetårar. Äntligen har rättvisan segrat!

För ungefär tre år sedan var vi många i CUF som stod på barrikaderna och visade på att byggnad agerade fel. I dag fick vi rätt. Detta avskräcker ändå inte LO-bossen Wanja Lundby-Wedin från att komma med kommentarer som gör en mörkrädd. I kvällens Aktuellt säger Wanja att "domen går att tolka på lite olika vis". Nej Wanja, domen är solklar, dina lakejer har begått mycket grova fel och har för detta fått bannor. Vidare säger Wanja något i stil med att domen på de stora punkterna är en seger för det svenska facket. Det skulle jag inte tro.

Frågan är nu vad som ska hända framöver. Det rimliga är nog att företrädare för Laval och arbetarna på det samma stämmer Byggnadsarbetarfacket på ganska rejäla belopp och att vi därefter kan lämna historien bakom oss med en seger för oss som tror på frihet.

Ni akn läsa mer om det hela här, här, här, här, här och här

måndag, december 17, 2007

Tilt hos Tilly

Idag riktar Datainspektionen hård kritik mot fackförbundet byggnads. De har nämligen registererat uppgifter om människor som inte är med i facket och detta strider mot den PuL. Hans Tilly som är ordförande i byggnads kostaterar bara att DI gör en annan intresseavägning än dem själva och kommer därför att överklaga. Hans Tilly och hans fackkompisar ska egentligen inte göra annat än att låta människor vara som inte vill ha med dem att göra. Om inte annat så gräver LO sin egna grav. Det är ju inte för inte som deras medlemsantal har sjunkit så oerhört drastiskt det senaste året. Salladsbarer och "Go home-skyltar" gör nog sitt. Ni kan läsa mer om detta hos SvD

söndag, december 16, 2007

Ett tips i julstöket

Måste bara få rekommendera er att läsa Linda Skugges alldeles perfekt träffsäkra krönika i Expressen.

fredag, december 14, 2007

Lata soffliggare

Flera f.d riksdagsledamöter ligger numera på sofflocket och arbetar inte alls. Det är politiker från vänster till höger och den ena värre än den andra. Att bara luta sig tillbaka och säga att man är dum om man tar ett jobb säger nog allt. De här människorna är lata och som f.d representanter för folket är de direkt samhällsfarliga. Arbetslinjen måste gälla även f.d politiker annars tappar den sin tjusning. Jag tycker det är skrämmande

söndag, december 09, 2007

Mugabes utfall

Det är ganska underhållande att se hur Zimbabwes president Robert Mugabe kritiserar Sverige, Nederländerna, Danmark och Tyskland för att vi har förkastat Mugabes styre och pekat ut det som riktigt odemokratiskt. Jag tycker snarare att det inte är en dag för tidigt. Det allra bästa hade varit att gripa Mugabe på flygplatsen och föra honom till Haag där han kan få en dom som leder till att han får skaka galler. Hans styre i Zimbabwe är minst sagt sjukt. Med en total ofrihet, uteblivna mänskliga rättigheter och en ekonomi i kollaps är det dags för medborgarna i Zimbabwe att få ett styre som tar till vara deras intresse. Marocko, Sydafrika och många andra länder i Afrika har en helt annan politik. En liberal agenda som ger tydliga resultat och leder till en ekonomisk utveckling liknande den vi sett i exempelvis Asien och Brasilien.

lördag, december 01, 2007

Den roll som SVT och SR idag har i Sverige oroar mig. Så kallade fria kanaler som egentligen är en viktig spelare i den socialistiska staten. Det finns väldigt få nyhetsinslag på SVT som kan kallas för partiskt granskande eller utredande. Istället handlar det om att hitta privata felsteg gos Alliansens företrädare som kan undergräva förtroendet för regeringen och på sikt fälla den. SVT är ett mycket viktigt inslag i oppositionens kamp att fälla regeringen. Nyhetsrapporteringen är helt annordlunda nu mot för ett par år sedan. När Thomas Bodström hade anlitat svart arbetskraft hördes det inte mycket från SVT och historien var snabbt överstökad. När Stegö Chilo och Borelius hade gjort det samma framkom ett mediadrev som saknar motstycke. Att en statssekreterare kysser en reporter på puben är en viktigare nyhet än alla goda reformer regeringen genomfört. När Lars Ohly för ett par år sedan satte sin dotter i vad han själv kallar "privatskola" är det någonting som inte får diskuteras offentligt med hänvisning till privatlivets helgd. Det är faktiskt ganska skrämmande. Det som behövs är en rejäl översyn av det så kallade public service.

Ett första steg kan vara att sälja ut SVT1 på den fria marknaden och smalna av svt2 något och dessutom slå ihop SRs alla kanaler till en public service-kanal. Licensfinansiering måste också ses över.