lördag, mars 23, 2013

Rapport från centerstämman

Centerstämman är i full gång och är nu inne på sin andra dag. Mediaintresset är naturligtvis enormt efter de diskussioner som varit de senaste månaderna. Men om media trodde att de skulle få se bråk blir de besvikna. Visst finns det områden där åsikterna går i olika riktningar men det är ju detta som skapar dynamiken i politiken. Om man däremot vill vara med i ett likformat parti där alla måste tycka exakt likadant får man leta efter ett annat parti.

Men flera beslut har nu redan fattats och det finns mycket intressant att hitta:

- Vi är liberala. Vår liberalism är social, grön och decentralistisk. Därmed har vi med förkrossande majoritet satt ned foten och kommit ut ur den ideologiska garderoben på riktigt. Liberalismen är inkluderande och bred.

-Vision om ett samhälle utna kärnkraft.

-Behålla arvslotten

Fler beslut kommer med jämna mellanrum under stämman. Jag själv har gjort två inlägg: Ett om frihetsbegreppet och ett om mindre brant skatteskala. Jag ser det som väldigt viktigt att vi inte kör vidare med ett repressivt skattesystem. Beslut i den frågan kommer inom kort.
söndag, mars 03, 2013

Sveriges bästa idépogram

Tror inte att någon missat att Centerpartiet är på gång att anta ett nytt idéprogram. Diskussionerna som varit under vintern/våren har varit de mesta ideologiska i partiet på mycket länge. Samtidigt som sossarnas idéprogram mottagits med en axelryckning och på sin höjd har någon ombudsman försökt länka till programmet men någon diskussion har det verkligen inte blivit. Det visar att medan det trötta gråa sossepartiet inte orkar med idedebatt tar Centerpartiet sig an att bli idémotorn i svensk politik. Det nya förslaget till nytt idéprogram är riktigt bra och kommer att samla centerpartisterna kring en vision om en bättre värld.

För den som inte läst förslaget till idéprogram så rekommenderar jag detta. Det är en trevlig läsning och man märker att det är skrivet av en rörelse som går i takt med sin samtidens frågeställningar samtidigt som vi vågar ta ut svängarna inför framtiden. Jag kommer med stolthet att representera Blekingedistriktet på framtidsstämman. Efter stämman går vi stärkta in emot en valrörelse där vi siktar mot nya valframgångar.